Για την τιμή και το γόητρό του στην Ιταλία ο Προμηθέας

Μια πόλη, την Venezia ,από την οποία έχει ιδιαίτερα ευχάριστες αναμνήσεις επισκέπτεται σήμερα ο Προμηθέας, προκειμένου να αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα για την 17η αγωνιστική του 7Days EuroCup. Στο «Palasport Giusepe Taliercio» οι Πατρινοί είχαν αγωνιστεί και τη σεζόν 2019-20 για το ΤΟΡ 16 και είχαν πάρει μια ευρεία νίκη, με την οποία τότε έκαναν καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στην οκτάδα. Τα πράγματα φέτος είναι αρκετά διαφορετικά, καθώς η ομάδα του Ηλία Ζούρου έχει αποχαιρετήσει και μαθηματικά τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση και θα παίξει στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για την ιστορία και το πρεστίζ της.

Οι «Αχαιοί» πηγαίνουν ελλιπείς στην ιταλική πόλη, καθώς στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα προστέθηκε και ο τραυματισμός του Kendrick Ray στον αγώνα με τον Άρη, με τον Αμερικανό να μην ακολουθεί την αποστολή και να μένει στην Πάτρα. Oι γηπεδούχοι, από την άλλη, βρίσκονται με το ενάμιση πόδι στους «16» και θέλουν να οριστικοποιήσουν την παρουσία τους εκεί και να έχουν ένα καλό πλασάρισμα στην βαθμολογία, εν όψει των χιαστί παιχνιδιών. Το παιχνίδι θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime.

Ο αντίπαλος

Umana Reyer Venezia

H Reyer Venezia είναι ένας από τους αρχαιότερους συλλόγους καλαθοσφαίρισης, καθώς μετράει 150 ολόκληρα χρόνια ιστορίας, με έτος ίδρυσης το μακρινό 1872. Και όμως, οι Ιταλοί παρά την μακροχρόνια πορεία τους, διανύουν αυτή τη στιγμή την καλύτερη πενταετία τους, έχοντας κατακτήσει από το 2016 και μετά 2 πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 1 FIBA Europe Cup, παρά το γεγονός ότι ειδικά στη Serie A υπάρχουν ομάδες με πολύ πιο ακριβά μπάτζετ από τον σύλλογο της Βενετίας. Ο 53χρονος τεχνικός Walter De Rafaele αποτελεί τον πρωτεργάτη όλων αυτών των επιτευγμάτων, καθώς βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το 2016 και έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις μεγάλες επιτυχίες. Φέτος, η πορεία της Ιταλικής ομάδας δεν είναι ιδιαίτερα καλή. Στην Ιταλία βρίσκεται στην 8η θέση με ρεκόρ 11-12 και δίνει μάχη να μπει στα Play Off, ενώ παρόμοια είναι και η παρουσία της στο Eurocup, εκεί που με ρεκόρ 7-9 βρίσκεται μεταξύ 6ης και 8ης θέσης, σε ισοβαθμία με Ulm και Bursaspor και όπως φαίνεται εύκολα ή δύσκολα θα εξασφαλίσει την πρόκριση, χωρίς όμως να έχει εντυπωσιάσει. Αρχηγός της Venezia είναι ένας παλιός γνώριμος, ο ομογενής Μάικ Μπράμος, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε Περιστέρι, Παναθηναϊκό και φυσικά στην Εθνική Ελλάδος, ενώ εδώ και 6 χρόνια έχει σταθεροποιηθεί στο ρόστερ των Ιταλών.

Player to Watch

Jordan Theodore.jpg

Ο Jordan Theodore αποκτήθηκε στα μέσα της σεζόν από την Venezia και πραγματοποιεί μια πολύ καλή σεζόν έως τώρα, έχοντας συμμαζέψει αρκετά την περιφέρεια της ιταλικής ομάδας. Ο Αμερικανός γκαρντ, γνωστός από το πέρασμά του από την ΑΕΚ, έχει μια ιδιαίτερα γεμάτη στατιστική, με 13,3 πόντους, 3,6 ριμπάουντ και 5,4 ασίστ ανά παιχνίδι, ενώ η επίδρασή του φαίνεται και στο αμυντικό κομμάτι, κάτι που μαρτυρά και το 1,5 κλέψιμο κατά μέσο όρο. Οι «Αχαιοί» λοιπόν, όντας πολύ αποδυναμωμένοι στην περιφερειακή τους γραμμή, καλούνται να λύσουν έναν δύσκολο γρίφο για την αντιμετώπισή του.

Ένα ζευγάρι μόνο με …break

venezia-promitheas-photo.jpg

Τρεις φορές έχουν τεθεί αντιμέτωποι Venezia και Προμηθέας, με τους Ιταλούς να έχουν τη μερίδα του λέοντος (2-1). Το αξιοπερίεργο της προϊστορίας των δύο ομάδων είναι πως και στα τρία παιχνίδια που έχουν δώσει, χαμογέλασαν οι φιλοξενούμενοι. Στο παιχνίδι του Α’ γύρου, η Venezia είχε νικήσει στο «Δ. Τόφαλος» (68-78), εκμεταλλευόμενη ένα black out των Πατρινών στην τελευταία περίοδο. Πρώτος σκόρερ του ματς ήταν ο Grant με 19 πόντους, ενώ το όπλο των Ιταλών ήταν ο πλουραλισμός, με Watt και Μπράμος να ξεχωρίζουν.

Ζούρος: «Θα προσπαθήσουμε να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα»

Η Umana Reyer Venezia είναι μια ανταγωνιστική ομάδα με καλό ρόστερ. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε το παιχνίδι μας και να φέρουμε το θετικό αποτέλεσμα.

Μπαζίνας: «Πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε έτοιμοι για την τελική ευθεία του ελληνικού πρωταθλήματος»

Η Umana Reyer Venezia είναι μια πολύ δυνατή ομάδα και για εμάς είναι πολύ σημαντικό να αποχαιρετήσουμε την διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Θα μπορούσαμε να τα έχουμε πάει καλύτερα αυτή τη χρονιά, ωστόσο πολλές καταστάσεις και δυσκολίες δεν μας επέτρεψαν να πετύχουμε τους στόχους μας. Ως ομάδα θέλουμε να αποδείξουμε πως είμαστε έτοιμοι για την τελική ευθεία του ελληνικού πρωταθλήματος.