Για το νέο ξεκίνημα παραμονής απέναντι στο Λαύριο ο Απόλλωνας Πάτρας

Μία αναμέτρηση που μπορεί να αποδειχτεί σημαντική στην «οικονομία» του δεύτερου μισού της φετινής Stoiximan Basket League θα γίνει το Σάββατο (9/12, 17:15, ΕΡΤ3) στην Πάτρα. Ο Απόλλων Carna και το Λαύριο Megabolt θα επιχειρήσουν να βάλουν τέλος στο σερί ηττών από το οποίο προέρχονται.

Η αχαϊκή ομάδα (11η, 1-8) αγνοεί τη νίκη από την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος όταν και επικράτησε της Καρδίτσας Ιαπωνική. Έκτοτε μέτρησε οχτώ συνεχόμενες ήττες και έτσι πλησίασε στο αρνητικό σερί που έκανε στην περσινή σεζόν, όταν είχε υποχρεωθεί σε εννιά διαδοχικές ήττες από τις 10 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 4 Μαρτίου 2023.

Η ομάδα της λαυρεωτικής (8η, 3-6) από την πλευρά της προέρχεται από το τρίτο μεγαλύτερο αρνητικό σερί της σεζόν, αφού έχασε τα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Ηττήθηκε κατά σειρά από τον Προμηθέα εκτός, το Μαρούσι εντός, το Περιστέρι bwin εκτός, την Καρδίτσα Ιαπωνική εκτός και τον Ολυμπιακό εντός έδρας.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι έδρες καθορίζουν στον απόλυτο βαθμό τα αποτελέσματα αυτού του ζευγαριού αφού όλα τα μεταξύ τους παιχνίδια, στην Πάτρα και στο Λαύριο, κρίθηκαν υπέρ των εκάστοτε γηπεδούχων. Είναι επίσης αξιοσημείωτο ότι τα 9/10 κρίθηκαν με διψήφιες διαφορές. Μοναδική εξαίρεση ήταν εκείνο που έγινε για το περσινό Πρωτάθλημα στο Λαύριο, με τους γηπεδούχους να επικρατούν με 74-68.

Ο Απόλλων Carna λοιπόν κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα του στα τέσσερα παιχνίδια που έγιναν σε αυτήν, χωρίς μάλιστα να απειληθεί ιδιαίτερα αφού έκανε το 4/4 με διαφορές 11-17 πόντων. Το Λαύριο Megabolt μάλιστα δεν ξεπέρασε τους 73 πόντους σε κάποια από τις τέσσερις επισκέψεις του στο γήπεδο του Απόλλωνα Carna.

Τι έγινε στην περσινή σεζόν: Η αχαϊκή ομάδα επικράτησε στο περσινό παιχνίδι, που έγινε για την 6η αγωνιστική, με 71-54. Την οδήγησαν ο Νικ Νικ Γκρίφιν (16π, 4/7τρ.) και ο Ζώης Καράμπελας (13π, 5ρ, 8ασ). Για εκείνη της λαυρεωτικής, είχαν ξεχωρίσει ο Αρ Τζέι Κόουλ (14π, 4ρ, 3ασ.) και ο Σάβιον Φλαγκ (10π, 9ρ, 3ασ).