Γιώργος Μπάρλος: Δίνει λύση σε ένα πρόβλημα πολλών ετών

Από το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου ουσιαστικά έχει ξεκινήσει στην Παναχαϊκή η εποχή του Γιώργου Μπάρλου.

Ο πατρινός επιχειρηματίας ανέλαβε τα ηνία της ομάδας σε μία δύσκολη περίοδο. Στα μισά της αγωνιστικής περιόδου, βγήκε μπροστά για να σώσει την ομάδα από τον γκρεμό. Με το καλημέρα έδειξε τις διαθέσεις του καθώς τόνωσε τα ταμεία της ΠΑΕ, ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού όπως ήταν λογικό επηρέασε ως ένα βαθμό και τα όσα είχαν δρομολογηθεί να γίνουν.

Ωστόσο, παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει για όλους, ο Γιώργος Μπάρλος εκμεταλλεύτηκε πλήρως την αγωνιστική απραξία λόγω του ιού. Έβαλε μπρος ένα σημαντικό έργο που θα δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα της Παναχαϊκής.

Ο λόγος για το προπονητικό κέντρο στην Οβρυά, στο πρώην γήπεδο του Φωστήρα. Εκεί, οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ έτσι ώστε με την έναρξη των υποχρεώσεων για τη νέα αγωνιστική περίοδο, να είναι έτοιμο ένα γήπεδο με φυσικό χλοοτάπητα για να προπονείται η ομάδα χωρίς να υποχρεώνεται δεξιά και αριστερά ή να επιβαρύνει το δικό της στην Αγυιά. Παράλληλα, υπάρχει πρόβλεψη και οι απαιτούμενοι χώροι για την δημιουργία όλων όσων χρειάζονται για να στεγαστεί εκεί η ομάδα. Γυμναστήριο, αποθήκες, γραφείο προπονητών, διοίκησης, προσωπικού, ιατρείο και ότι χρειάζεται.

Με λίγα λόγια, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα (σκάρτο δίμηνο), ο Γιώργος Μπάρλος παρά τις δυσκολίες, φαίνεται πως έχει αφουγκραστεί τα προβλήματα της ομάδας και δείχνει διάθεση να λύσει προβλήματα. Και οι κινήσεις του στο θέμα της Οβρυάς αποτελούν τη μέγιστη απόδειξη. Γιατί κακά τα ψέματα, η ιστορία δείχνει ότι μετά το προπονητικό στο Πρέβεδο (ιδιοκτησίας Λουκόπουλου) η Παναχαϊκή περιπλανιέται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Αχαΐας κατά καιρούς για να προπονηθεί, ενώ κάποιες φορές έχει φύγει και εκτός νομού (βλ. Ναύπακτο).

Και πέρα από το θέμα της Οβρυάς, ο Γιώργος Μπάρλος δείχνει τελευταία διάθεση να περάσει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο το μήνυμα του πρωταθλητισμού. Είναι πατρινός και ξέρει ότι ο κόσμος έχει κουραστεί. Δεν αντέχει άλλο την μετριότητα. Μακάρι να έχει το κατάλληλο σχέδιο οικονομικό και μη έτσι ώστε να βγάλει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία μετά από πολλά χρόνια. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι ο κόσμος θα στηρίξει τη νέα προσπάθεια από τη στιγμή που θα δει κάτι υγιές.