Γιώργος Μπάρλος: «Ο καθρέπτης στα πάντα είναι το αποτέλεσμα, τα ονόματα δεν μου λένε κάτι»

Ο ιδιοκτήτης – πρόεδρος των Πατρινών, Γιώργος Μπάρλος ήταν καλεσμένος του Δημήτρη Δημητρίου στο «Πλέι δεν… πλέι». Πιστός στους αρχικούς στόχους και υπογραμμίζει ότι οι Πατρινοί δεν πετούν λευκή πετσέτα!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Δεν υπήρχε κάτι σε προσωπικό επίπεδο, τόσο με τον κύριο Παπαδόπουλο, όσο με τον κύριο Ελευθερόπουλο. Συναινετικά υπήρξε η λύση της συνεργασίας μας με τον κύριο Παπαδόπουλο. Κάποιες φορές ξέρετε ότι η χημεία μπορεί να ταιριάξει, κάποιες άλλες φορές όχι. Είναι ένας αξιόλογος προπονητής, δεν υπάρχει κάτι σε προσωπική βάση. Κάναμε αυτή την τροποποίηση για το καλό της ομάδας, προκειμένου να κάνουμε την τελευταία μας προσπάθεια. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε δυσαρεστημένοι με τη συνολική εικόνα μέχρι σήμερα και ούτε περιμέναμε κάτι καλύτερο. Δεν εξαρτάται από τον προπονητή, εξαρτάται κυρίως από τους παίκτες και από τον ανταγωνισμό του πρωταθλήματος».

«Όλος ο κόσμος φέτος βλέπει ότι το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 είναι πολύ ανταγωνιστικό, άρα κανένα παιχνίδι δεν σου διασφαλίζει ότι θα είναι εύκολο ή δύσκολο. Αυτή είναι και η ομορφιά της συγκεκριμένης κατηγορίας. Όλες οι ομάδες είναι δυνατές, όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι. Δεν μπορείς να υποτιμήσεις κανένα αντίπαλο στην κατηγορία αυτή και πιστεύω ότι όλα τα παιχνίδια είναι εξίσου επικίνδυνα, όσο και ανταγωνιστικά».

«Όλες οι ομάδες καταβάλλουν μια προσπάθεια για να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο το βέλτιστο αποτέλεσμα. Υπάρχουν συγκυρίες, υπάρχει η πολύμηνη αδράνεια και έχουν επηρεάσει όλες τις ομάδες, όπως και τα Χανιά που είχαν σταθερό κορμό και δεν έχουν δείξει στο γήπεδο τι πραγματικά αξίζουν. Εμείς σαν Παναχαϊκή επειδή έχουμε εμπιστοσύνη και στις δυνάμεις μας και στο δυναμικό μας μέχρι τέλους θα παλέψουμε για το σκοπό που έχει σχεδιαστεί η ομάδα, το να βλέπει την επόμενη κατηγορία, τη Σούπερ Λιγκ 1. Δεν είναι κάτι εύκολο αυτό, δεν μπορεί να πει κανένας αν θα το πάρω ή δεν θα το πάρω το πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλές ομάδες εξίσου καλές. Η Παναχαϊκή κοιτάζει το πως θα διαχειριστεί την κατάσταση των νέων δεδομένων προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός. Αυτή είναι η κεντρική φιλοσοφία της ομάδας μας, στην ίδια βάση κινούνται όλες οι ομάδες».

«Επειδή στηρίζουμε την εντοπιότητα θα δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά από την πόλη μας, προκειμένου να αναλάβουν το τιμόνι της ομάδας και για λόγους ηθικούς και για λόγους πρακτικούς. Δεν έχουμε κάποιο λόγο να μην εμπιστευτούμε παιδιά από την πόλη μας όπως και να λέγονται. Το έχω ξαναπεί και παλιότερα. Τα ονόματα γενικώς δεν μου λένε κάτι. Εμείς πάμε εκ τους αποτελέσματος τι γίνεται. Ο καθρέπτης στα πάντα είναι το αποτέλεσμα, προσπαθούμε να τροποποιούμε καταστάσεις για να προσεγγίσουμε αυτό που έχουμε προγραμματίσει. Για μένα δεν εμπεριέχει κάποιο ρίσκο να τροποποιήσεις κάτι σε μία ομάδα. Εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ που είναι το ρίσκο και που είναι η εγκατάλειψη. Ούτως ή άλλως οι προπονητές όπως και οι παίκτες, όπως και εμείς σαν διοικητικοί επί του πρακτέου δείχνουμε αυτό που είναι να αναμορφωθεί. Εμείς πιστεύουμε και στα νέα παιδιά και στους νέους προπονητές και γενικότερα στη νέα φιλοσοφία».

«Αρχικά, η διοίκηση προσπάθησε να εξυγιάνει το σύλλογο σε πρώτη φάση και σε δεύτερη φάση, αφού το υλοποιήσαμε κατά 80%, πάμε να προσαρμόσουμε τα προβλήματα να μην διογκώνονται στο διοικητικό κομμάτι και με ότι αυτό συνεπάγεται. Σαφώς είναι ένα πρόβλημα αυτό που έχει προκύψει με την ΠΑΕ (μεταγραφές). Το αν θα κάναμε 1-2 μεταγραφές δεν νομίζω πως θα άλλαζε τη φυσική εικόνα της ομάδας, γιατί η ομάδα είναι ένα σύνολο. Ένα πρόσωπο θα άλλαζε όλη την εικόνα της ομάδας ή δύο παίκτες θα αναμόρφωναν όλο το σύλλογο. Πρέπει να αποδίδει όλο το σύνολο, ένας παίκτης δεν μπορεί να αναμορφώσει μια ομάδα. Όλες οι ομάδες εκτός από την Παναχαϊκή που έχουμε ένα αρκετά μεγάλο μπάτζετ, βλέπετε ότι στην πρώτη θέση βρίσκεται ο Εργοτέλης που έχει το χαμηλότερο μπάτζετ. Δεν σου εγγυάται κανένας ότι αν δαπανήσεις ένα μεγάλο ποσό ότι θα σε προσεγγίσεις περισσότερο. Ο Εργοτέλης λειτουργεί πάρα πολύ καλά και συγχαρητήρια στους ανθρώπους που τους έχει αποδώσει όλη αυτή η ιδέα».

«Βεβαίως και είναι στα σχέδια μου να είμαι και τη νέα σεζόν στο σύλλογο. Δεν έχω σκοπό να εγκαταλείψω την ομάδα, αρκεί να είμαστε καλά. Εμείς σαν Παναχαϊκή, θα μπορούσαμε να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Η ομάδα μας έχει πολύ κόσμο που δεν μπορεί να έρθει στο γήπεδο να μας βοηθήσει όπως πρέπει. Ο κορονοϊός μας δημιουργεί τεράστιο θέμα με τα οικονομικά (εισιτήρια), αλλά και την καυτή έδρα, καθώς ο κόσμος είναι δύναμή μας. Αν είχαμε κόσμο στο γήπεδο θα είχαμε κερδίσει όλα τα παιχνίδια στην Αγυιά».