Γνώρισαν την ιστορία των Καλαβρύτων oι αθλητές του Αετού Ρίου και Αστέρα Τέμενης

Το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος επισκέφθηκαν χθες, οι μικροί αθλητές των Ακαδημιών του Αετού Ρίου και του Αστέρα Τέμενης που βρέθηκαν στα Καλάβρυτα για να συμμετάσχουν στο 1ο τουρνουά Ακαδημιών Ποδοσφαίρου “ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-ΑΝΟΙΞΗ 2022” που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στο δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων.

Οι αποστολές των ομάδων έφτασαν το πρωί στα Καλάβρυτα όπου τις υποδέχθηκαν το μέλος της Διοίκησης της Α.Ε. Καλαβρύτων, και του Δ. Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, κύριος Θεοδόσης Παναγόπουλος και ο Γενικός Αρχηγός της ΑΕΚ Νίκος Κυριαζής. Οι νεαροί αθλητές φιλοξενήθηκαν και ξεναγήθηκαν στους χώρους του Μουσείου δείχνοντας τεράστιο ενδιαφέρον για την ιστορία των Καλαβρύτων και την μαύρη περίοδο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Ακολούθησε επίσκεψη στον τόπο εκτέλεσης με τα παιδιά να καταθέτουν λουλούδια στο μνημείο και να παρακολουθούν σιωπηλά τις αφηγήσεις και το ιστορικό της συγκλονιστικής αυτής ημέρας που εκτελέσθηκε το σύνολο του ανδρικού πληθυσμού των Καλαβρύτων από τους Γερμανούς.