Δεν θα αναπληρώνονται τα κενά των ομάδων που αποχωρούν από το πρωτάθλημα

Πηγή: liganews.gr

Νέα διάταξη στον ΚΑΠ για τα κενά που προκύπτουν στη Super League 2 αναφέρει ότι από τη σεζόν 2023-24 δεν θα καλύπτονται.
Στο πρωτάθλημα της Super League 2 κάθε χρόνο αποτελεί ερώτημα των τελευταίων ημερών πριν από τη σέντρα το πόσες και ποιες ομάδες τελικά θα συμμετέχουν. Δεν είναι ασύνηθες να αποχωρούν ομάδες λόγω μη αδειοδότησης από την ΕΕΑ (όταν αυτό σήμαινε αποβολή από το πρωτάθλημα) ή για άλλους λόγους και το αποτέλεσμα ήταν ομάδες από τη Γ’ Εθνική να «τρέχουν» την τελευταία στιγμή να συστήσουν ΠΑΕ και να οργανωθούν για τη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία.

Σε αυτό θα μπει ένα τέλος από τη σεζόν 2023-24, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Live Sport» καθώς στον νέο ΚΑΠ και τη διάταξη άρθρο 4, παρ. 4, προβλέπονται τα ακόλουθα: «Κατ’ εξαίρεση αν μία ή περισσότερες ομάδες, που δικαιούνται να αγωνιστούν στη Super League 2, παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, ή αν μία ή περισσότερες ομάδες από τις δικαιούμενες να προβιβαστούν ομάδες στη Super League 2 παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε οι ομάδες αυτές δεν αναπληρώνονται. Μοναδική εξαίρεση αναπλήρωσης είναι η περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 μειωθεί κάτω από τις 18 ομάδες».

Παράλληλα, υπήρξε αλλαγή και στο άρθρο 17 παρ. 6 για το ενδεχόμενο μια ομάδα να μην μπορεί να αγωνιστεί λόγω προβλημάτων, όπως έγινε στο Ηρόδοτος-ΑΕΚ Β, όταν οι Κρητικοί παρατάχθηκαν με μόλις 6 παίκτες, λόγω γαστρεντερίτιδας. Η νέα διάταξη του κανονισμού προβλέπει αυστηροποίηση των ποινών για τέτοιες περιπτώσεις που συνιστούν δυσφήμηση του αθλήματος και η ομάδα θα τιμωρείται μεταξύ άλλων με αφαίρεση 5 βαθμών.