«Δεν νοείτε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα υπό αυτές της συνθήκες. Να μην ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα»

Από την Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΠΕΡΚΟΥΛΙΔΗ πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:

Δεν υπάρχουν λόγια ,και δεν μπορεί κάποιος εύκολα να αποσαφηνίσει το τι συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα, αλλά και γενικότερα σε όλο τον κόσμο. Από άκρη σε άκρη μικρά, αλλά και πολύ μεγάλα προβλήματα, μαστίζουν την ανθρωπότητα με αποτέλεσμα όλες οι κοινωνίες των χωρών να καταρρέουν μέρα με τη μέρα, αποδεικνύοντας πόσο ευάλωτες είναι στην νέα τάξη πραγμάτων. Στην δική μας χώρα εύκολα κάποιος, κάνοντας έναν απολογισμό, θα αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει διάθεση, αλλά ούτε καν σκέψη από τις εκάστοτε κυβερνήσεις να βελτιώσουν της συνθήκες των ανθρώπων αυτής της χώρας, είτε σε κοινωνικό επίπεδο, αλλά ακόμα ακόμα, και στον χώρο του αθλητισμού του ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Αδιαφορούν ενώ γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους συλλόγους είναι το οικονομικό, και ότι υπάρχει αδυναμία να βρεθούν οι πόροι έτσι ώστε τα σωματεία να είναι τυπικά στις υποχρεώσεις τους, και ιδιαίτερα αυτό το διάστημα εν μεσω πανδημίας.

Τα τελευταία χρόνια δυστυχώς, ούτε οι κυβερνήσεις, αλλά ούτε και η ομοσπονδία αντιλήφθηκαν την ανάγκη της οικονομικής στήριξης για την επιβίωση των συλλόγων, αλλά και να την αντιλήφθηκαν, καμία μα καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει, για να μην απαξιωθεί ο ερασιτεχνικός χώρος. Παρότι η ΕΠΣΜ ως η μεγαλύτερη ένωση της χώρας θα μπορούσε να αντιδράσει έντονα και να παρασύρει και τις άλλες ενώσεις δυστυχώς αρκέστηκε και προσαρμόστηκε στα δεδομένα, και χωρίς πολλά πολλά , με μια μικρή ελάφρυνση (αναμενόμενη θα λέγαμε) άφησε πάλι τα σωματεία να (ζητιανεύουν) προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα, για να ανταπεξέλθουν στην ποδοσφαιρική σεζόν που ξεκινάει σύντομα καλώς εχόντων των πραγμάτων.

Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα προβλήματα των συλλόγων, να διεκδικεί και να παλεύει, θεωρώντας ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θέλει ριζικές αλλαγές ,οι οποίες θα δώσουν ανάσα στο χώρο. Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΉ ΚΊΝΗΣΗ προτείνει να μην γίνει έναρξη του πρωταθλήματος , γνωρίζοντας ότι είναι δυσβάστακτο να είμαστε τόσο καιρό έξω από τα γήπεδα , αλλά η άποψή μας είναι ότι δεν νοείτε ερασιτεχνικό πρωτάθλημα υπό αυτές της συνθήκες. Χωρίς οικονομική ενίσχυση από (ΚΡΑΤΟΣ ΕΠΟ) χωρίς χορηγούς, χωρίς φιλάθλους, με μάσκες, αντισηπτικά , αποστάσεις , τι ποδόσφαιρο θα δούμε.

Τι θα γίνει αν κάποιος αθλητής βρεθεί θετικός στον ιό στην διάρκεια του πρωταθλήματος; Τι θα γίνει αν βρεθούν με τον ιό και οι συμπαίκτες του, και πρέπει να μπουν σε καραντίνα; Τι θα γίνει αν προσβληθούν με τον ιό και άλλες ομάδες; Τι πρωτάθλημα θα γίνει; Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά ότι προέχει η υγεία των συνανθρώπων μας και κατά δεύτερον το πρωτάθλημα.

Με εκτίμηση ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΉ ΚΙΝΗΣΗ