Δεν προχώρησε την ένσταση κατά του Πάτραι ο Πανηλειακός

Αλλαγή δεδομένων έχουμε αργά το βράδυ αναφορικά με την υπόθεση Σαμπανέι και τον Πανηλειακό. Η ομάδα του Πύργου, αποφάσισε τελικά, δια στόματος Κώστα Ντάβαρη, να μην προχωρήσει σε ένσταση, αύριο το πρωί, έτσι όπως ανέφεραν οι πληροφορίες ότι αρχικά σχεδιαζόταν και επιβεβαιωνόταν από διοικητικούς κύκλους.

Ο Πρόεδρος του Πανηλειακού Κώστας Ντάβαρης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Ο Πανηλειακός, ποτέ του δεν σκέφτηκε και ποτέ του δεν επιθυμούσε να κάνει ένσταση ή ενστάσεις κατά οποιασδήποτε ομάδας. Πάγια θέση μας είναι τα παιχνίδια να παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι πάντα είμαστε υποχρεωμένοι να παρακολουθούμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας και να προασπίζουμε τα συμφέροντα του Πανηλειακού. Από το πρωί, έχουμε δεχθεί διάφορα τηλεφωνήματα, από πολλές πλευρές, οι οποίες μας συνέστησαν να προχωρήσουμε σε ένσταση. Είναι γεγονός, ότι μας απασχόλησε το θέμα, μιλήσαμε με έγκριτους νομικούς και πήραμε διάφορες απόψεις. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω το ίδιο το θέμα και την νομική του οπτική γωνία. Εκείνο το οποίο θα ήθελα να ανακοινώσω, είναι ότι τελικά, αποφασίσαμε να παραμείνουμε πιστοί στην τακτική μας, να μην προχωρήσουμε σε ένσταση. Σέβομαι όλες τις ομάδες. Η κάθε μία, έχει τη δική της ιστορία.  Και είμαι βέβαιος, ότι κάθε Κυριακή, όλοι παίζουν μόνο για τη νίκη και την ακεραιότητα των διοργανώσεων».

Τι σημαίνει αυτή η κίνηση

Προσπαθώντας  να ερμηνεύσουμε αυτή την κίνηση από πλευράς Κώστα Ντάβαρη, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε μια σειρά από γεγονότα τα οποία έχουν λάβει χώρα. Όπως για παράδειγμα, το γεγονός ότι από όλη αυτή την ιστορία, δεν θα ήταν ο Πανηλειακός η ομάδα εκείνη η οποία θα αποκόμιζε το μεγαλύτερο αγωνιστικό όφελος. Είναι κάτι περισσότερο από πιθανό, άλλες ομάδες, να αποκόμιζαν μεγαλύτερο όφελος από τον Πανηλειακό. Από τη στιγμή την οποία ο Παλληξουριακός, από το πρωί, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε καταγγελία και δεν τον ενδιέφερε να ασχοληθεί με το θέμα, μοιραία όλο το ηθικό βάρος μιας τέτοιας κίνησης, θα έπεφτε στις πλάτες του Πανηλειακού.  Ο Πανηλειακός, δεν θα ήθελε λοιπόν να σηκώσει στις πλάτες του ένα τόσο μεγάλο ηθικό βάρος, το οποίο θα άλλαζε τους συσχετισμούς στον βαθμολογικό πίνακα και την άνοδο, όχι τόσο σε ό,τι αφορούσε τον ίδιο τον Πανηλειακό, αλλά τις άλλες ομάδες. Ενός Πανηλειακού, ο οποίος γνωρίζει ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και δεν χρειάζεται να περάσει κάποιο μήνυμα ηττοπάθειας σε τελική ανάλυση, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την άνοδο. Εδώ να σημειωθεί ότι ο ΑΠΣ Πάτραι επιφύλαξε χθες άριστη φιλοξενία στον Πανηλειακό και είναι γεγονός ότι οι σχέσεις των δυο ομάδων, βρίσκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο αλληλοσεβασμού και fair play. Οπότε ήταν και αυτός ένας λόγος ο οποίος συνηγόρησε στο ότι δεν θα είχε νόημα να γίνει μια τέτοια κίνηση, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι στον Πανηλειακό πάντοτε φροντίζουν να προασπίζουν τα συμφέροντα της ομάδας τους.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου – ilianews