Δεύτερη συνεχόμενη νίκη για τον Εθνικό Πατρών

Διαιτητής: Τηλιγάδας (Κούβελας – Ξουρής)

Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα σε ισάριθμες αγωνιστικές πανηγύρισε ο Εθνικός Πατρών, καθώς επικράτησε εκτός έδρας του Απόλλων Εγλυκάδος με 0-1 χάρις το τέρμα του Γιάννη στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης.

Με αυτή την νίκη το συγκρότημα του Β. Καραβία και του Θ. Νικολακόπουλου έφτασε τους 6 βαθμούς και με πάει με εξαιρετική ψυχολογία για την ερχόμενη έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Παναιγιάλειο. Στα του παιχνιδιού τώρα ο Εθνικός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος της αναμέτρησης, είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και κατάφερε να κρατήσει τον Απόλλων Εγλυκάδος μακριά από τα καρέ του.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε στο 12′ με το σουτ του Νίκα όπου απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Μυλωνόπουλος για να έρθει εν συνεχεία ο Νικολόπουλος και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον 2ο βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι και να καταλογίζει τον ποδοσφαιριστή του Εθνικού σε οφσάιντ.

Με την συμπλήρωση 20 λεπτών στο παιχνίδι ο Αναγνωστόπουλος-Παπαδόπουλος έβγαλε ωραία σέντρα και με αμαρκάριστος με κεφαλιά ο Γιάννης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50′ ο Εθνικός σπατάλησε διπλή ευκαιρία για να κάνει δύο τα τέρματα του.

Αρχικά το σουτ του Μακρή απέκρουσε σε κόρνερ στην δεξιά του γωνία ο Μυλωνόπουλος, εν συνεχεία ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά και ο Νίκας από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Δύο λεπτά αργότερα σέντρα του Αναγνωστοπούλου σουτ του Παναγόπουλου πάνω από τα δοκάρια, στην τελευταία καλή ευκαιρία του παιχνιδιού, καθώς στην συνέχεια ο Εθνικός εξοικονόμησε δυνάμεις και κράτησε το υπέρ του σκορ μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Διαιτητή της αναμέτρησης.

Από πλευράς Απόλλων Εγλυκάδος αυτή ήταν η δεύτερη συνεχόμενη ήττα της ομάδας και την επόμενη αγωνιστική ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Κεραυνό, ενώ αρνητικό σημείο της αναμέτρησης για τον ιστορικό σύλλογο είναι πως στο παιχνίδι με τον Εθνικό υστέρησε πολύ στο ανασταλτικό κομμάτι ενώ δεν απείλησε καθόλου την εστία του Εθνικού.

Συνθέσεις:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΓΛΥΚΑΔΑΣ (Α.Πλέγας): Μυλωνόπουλος, Παντελής, Δημητρίου (89′ Καγκελάρης), Καραβότας, Δίκαιος, Σαριδάκης, Γιάνναρος (59′ Τάσσης), Τζιούμης (89′ Αναστασόπουλος), Φασούλας, Δημητρακόπουλος (79′ Τσιάταλος), Σαράφης (79′ Τσολάκος).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ (Β.Καραβίας – Θ.Νικολακόπουλος): Σουτζόγλου, Νικολόπουλος, Λαζανάς, Σαλαμαλίκης, Νίκας, Σωτηρόπουλος, Παναγόπουλος (92′ Βίτσος), Χριστοδουλόπουλος (80′ Φραντζής), Γιάννης (87′ Τασιόπουλος), Αναγνωστόπουλος (92′ Παπαδόπουλος), Μακρής (87′ Κακαφώνης).

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς