Δύο “πρώην” της Παναχαϊκής “ρέκορντμαν” στην Σούπερ Λιγκ 2

Πηγή: soccerbase.info

Το ξεκίνημα της Σούπερ Λιγκ 2 βρίσκει όλο και λιγότερους παίκτες με πολλές συμμετοχές και γκολ. O “πρώην κοκκινόμαυρους” Κώστας Χατζής και ο Γιάννης Λουκίνας σέρνουν το χορό.

Το ξεκίνημα της Σούπερ Λιγκ 2 βρίσκει όλο και λιγότερους παίκτες με πολλές συμμετοχές και γκολ. Η γρήγορες αλλαγές παικτών και ομάδων δεν επιτρέπουν την παρουσία παραδοσιακών ομάδων και παικτών στην κατηγορία. Η μεγάλη εξαίρεση βέβαια είναι ο Κώστας Χατζής. Ο 38χρονος μέσος του Απόλλωνα Λάρισας έχει ήδη κάνει ρεκόρ στην ιστορία της κατηγορίας και τώρα αγωνιζόμενος θα συμπληρώσει 18 διαδοχικές σεζόν στην ίδια κατηγορία. Δεν έχει λείψει ποτέ, εκτός από τρία εξάμηνα, αλλά τις συμμετοχές του στις σεζόν εκείνες τις έκανε.

Αν μάλιστα τα τελευταία χρόνια δεν ήταν μικρός ο αριθμός των αγώνων στα πρωταθλήματα, ο Χατζής θα μπορούσε να πλησιάζει και τις 500 συμμετοχές στην κατηγορία.

Μόλις τέσσερις παίκτες από αυτούς που είναι στα ρόστερ των ομάδων έχουν περισσότερους από 200 αγώνες στην κατηγορία. Και μόλις τέσσερις έχουν πετύχει πάνω από 40 γκολ, με το Γιάννη Λουκίνα να έχει πολύ μεγάλη διαφορά, καθώς ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος, που είχε 75 γκολ, πήγε φέτος στην Β’ κατηγορία Κύπρου.

Περισσότερες συμμετοχές
Κώστας Χατζής (Απόλλων Λάρισας) 396
Χουσείν Μουμίν (Απόλλων Πόντου) 261
Αλέξανδρος Αρναρέλλης (Καλαμάτα) 218
Σάββας Σιατραβάνης (Απόλλων Λάρισας) 210

Περισσότερα γκολ
Γιάννης Λουκίνας (Καλλιθέα) 78
Αλέξανδρος Αρναρέλλης (Καλαμάτα) 53
Μιχάλης Φράγκος (Ηρόδοτος) 46
Χρήστος Τζιώρας (Νίκη Βόλου) 46