Εκδικάστηκαν οι πρώτες τρεις προσφυγές

Έπειτα από μία αναβολή τη Δευτέρα (19/06) στην ΠΕΕΟΔ της ΕΠΟ συζητήθηκαν τρεις προσφυγές σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή και οι διεκδικήσεις δεν είναι και λίγες. Μόνον ο πρώην προπονητής των Αχαιών, Σούλης Παπαδόπουλος, άλλωστε, διεκδικεί 70 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο Αντώνης Τσιάρας πλέον των 15.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News που παρακολούθησε τη συνεδρίαση της ΠΕΕΟΔ, ο δικηγόρος του Σούλη Παπαδόπουλου (ήταν παρών), Μανώλης Αλαφραγκής είπε μεταξύ άλλων:

«Στις 12 Απριλίου υπήρχαν οφειλές από τον Νοέμβριο του 2022. Μισθοί (1.000 ευρώ) έως και τον Μάρτιο, αναλογία δώρων και επιδόματος αδείας και δόσεις. Συνολικά του όφειλαν 24.000 ευρώ. Πήγαινε για να παράσχει τις υπηρεσίες του και έμαθε από το ίντερνετ ότι η Παναχαϊκή άλλαξε προπονητή. Πρόκειται για προσβολή της προσωπικότητάς του. Είναι από τους πλέον προβεβλημένους προπονητές. Έχει κοουτσάρει 21 επαγγελματικές ομάδες και τις μισές τις έχει ανεβάσει κατηγορία. Το συμβόλαιό του ήταν έως τις 30/06/2024».

Η έδρα ρώτησε τον Σούλη σχετικά και αυτός απάντησε:

«Ήμουν από τον Δεκέμβριο του 2021 στην ομάδα. Ανεβάσαμε την Παναχαϊκή κατηγορία και το συμβάν έγινε όταν η ομάδα ήταν 1η – 2η. Πηγαίναμε πολύ καλά, αλλά υπήρξε μια διαφωνία, κάτι που συμβαίνει. Καταλαβαίνουμε τα προβλήματα των ομάδων και προσπαθούμε κι εμείς να βοηθήσουμε. Όταν, όμως έγινε αυτό δεν μπορούσα να μην κινηθώ νομικά».

Ο Αλαφραγκής αποκάλυψε ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος είχε… δύο συμβάσεις (προφανώς για φορολογικούς λόγους) και είπε για τις διεκδικήσεις του έμπειρου τεχνικού: «Τα δεδουλευμένα είναι 23.000 ευρώ, η αποζημίωση της μίας σύμβασης 43.625 ευρώ. Στην άλλη είχαμε συμφωνήσει ότι αν λυθεί με υπαιτιότητα της ΠΑΕ, τότε θα διεκδικούσαμε δύο μισθούς 3.000 ευρώ. Συνολικά 69.625 ευρώ.

Παρών στην ΕΠΟ ήταν και ο Δημήτρης Τσακμάκης, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο Πάρη Ατλαμάζογλου. Όπως ανέφερε, είχε σταλεί εξώδικο λόγω οφειλών, όμως η ΠΑΕ συνέχισε να μην είναι συνεπής, οπότε κατατέθηκε προσφυγή.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, στον Αντώνη Τσιάρα, ο εκπρόσωπος της νομικής υπηρεσίας του ΠΣΑΠΠ, Αντώνης Βογιατζάκης μίλησε για σποραδικές καταβολές ως και τον Οκτώβριο και τόνισε ότι οφείλονται 11.313 ευρώ. Διεκδικεί, επίσης, αποζημίωση 4.325 ευρώ για τη λύση του συμβολαίου.

Σημειώνεται ότι η ΠΑΕ δεν παραστάθηκε σε καμία υπόθεση, αλλά ήταν παρών ο δικηγόρος Αργύρης Λίβας. Σε όλες τις υποθέσεις, άλλωστε, ζητήθηκε 3ήμερη προθεσμία.