“Εμείς θέλουμε το γήπεδο στα Προσφυγικά να αποκτήσει πάλι ζωή”

«Ξεκινάμε από το βασικό. Εμείς θέλουμε και πάλι ζωή στο γήπεδο. Αυτό είναι το πρώτο μας και κυρίαρχο μέλημα». Αυτά τόνισε ο πρόεδρος του Αρη Πατρών, Άρης Ρούσσος στην εφημερίδα “Πελοπόννησο” όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις για την ανακατασκευή του γηπέδου στα Προσφυγικά και την πρόταση χρηματοδότησης μεγάλου μέρους του έργου από τους «ερυθρόλευκους».

-Πώς πήρατε αυτή την απόφαση; Που θα βρείτε να χρήματα;

«Εμείς στον Αρη Πατρών είμαστε 10 χρόνια τα ίδια πρόσωπα στη διοίκηση της ομάδας και έχουμε ταλαιπωρηθεί απίστευτα. Ενα ερασιτεχνικό σωματείο όπως o Αρης Πατρών, ανάλογα με τους στόχους που θέτει, έχει λειτουργικά έξοδα ετησίως 20.000-30.000 ευρώ. Για την ενοικίαση γηπέδου πληρώνουμε μέσο όρο περίπου 3.000 ευρώ.

Εχουμε ήδη δηλαδή στη 10ετία πληρώσει 30.000 ευρώ και γήπεδο δεν έχουμε. Παράλληλα αυτή τη 10ετία δεν μπορέσουμε να διαθέσουμε εισιτήρια, η συνοικία δεν μπορούσε να μετακινηθεί κάθε φορά στο γήπεδο που χρησιμοποιούσαμε ως έδρα, η ομάδα είχε έξοδα μετακίνησης, είχαμε έτσι πολλαπλές απώλειες εσόδων.

Αιμορραγούμε οικονομικά, η έλλειψη γηπέδου εξελίσσεται πλέον σ’ ένα βαρέλι δίχως πάτο. Αποφασίσαμε λοιπόν σε μία νεκρή περίοδο που δεν έχουμε έξοδα, τα 20.000 ευρώ που θα δίναμε για τη φετινή σεζόν, συν κάποια χρήματα που θα βάλει η διοίκηση, αλλά επίσης ένα σημαντικό ποσό που υπολογίζουμε ότι θα μας ενισχύσουν τα μέλη της ομάδας, να τα διαθέσουμε για την ανακατασκευή του γηπέδου των Προσφυγικών.

Μπορούμε να συγκεντρώσουμε ένα ποσό που θα φτάνει τις 50.000 ευρώ. Ετσι προσδοκούμε σε μια ευνοϊκή μεταχείριση και να έχουμε ένα όφελος. Αυτή την ιδέα την επεξεργαζόμαστε αρκετό καιρό. Επαναλαμβάνω εμείς θέλουμε το γήπεδο στα Προσφυγικά να αποκτήσει πάλι ζωή».

-Ο κόσμος της ομάδας σας πώς υποδέχτηκε αυτή την προοπτική;

«Θα αναφέρω το εξής: Ενημερώθηκαν πολλοί από το δημοσίευμα της εφημερίδας Πελοπόννησος και χωρίς να έχει γίνει ακόμη τίποτα περισσότεροι από 100 φίλοι του Αρη Πατρών μου τηλεφώνησαν και μου έδωσαν συγχαρητήρια. Και αρκετοί προσφέρθηκαν να στηρίξουν την προσπάθεια μας».

-Εάν υπάρξει και άλλη ομάδα και ζητήσει να στηρίξει χρηματοδοτικά την ανακατασκευή του γηπέδου προσδοκώντας επίσης σε ευνοϊκή μεταχείριση, η δική σας θέση ποια θα είναι; Θα είχατε πρόβλημα;

«Οχι βέβαια, ίσα-ίσα το αντίθετο θα συνέβαινε. Μακάρι να μπορούσαν να συμβάλουν και άλλοι. Απλώς εμείς θα θέλαμε να ερωτηθούν οι ομάδες με κριτήρια εντοπιότητας και όλοι γνωρίζουμε ποιες είναι αυτές που σε αυτό το ενδεχόμενο θα έχουν προτεραιότητα. Ο Αρης Πατρών για παράδειγμα δεν έχει καμία δουλειά να πάει στο γήπεδο στην Αγυιά. Βέβαια το γήπεδο των Προσφυγικών ανήκει στην Ενωση και κατ’ επέκταση σ’ όλες τις ομάδες, όχι μόνο στον Αρη Πατρών. Βέβαια ο Αρης Πατρών λόγω εντοπιότητας έχει λόγο και είναι σύσσωμος σε αυτή την προσπάθεια».