Ενδιαφέροντα στατιστικά από τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ 2

Με ένα ακόμα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν τα Play-outs της Super League 2, τη νίκη με 3-0 του ΟΦ Ιεράπετρας μέσα στην Άρτα, που έδωσε τέλος στις ελπίδες της ΑΕ Καραϊσκάκης για την αποφυγή της 11ης θέσης. Ωστόσο ακόμα και αν νικούσε η ΑΕ Καραϊσκάκης, τα Τρίκαλα και η Δόξα Δράμας πήραν αυτό που ήθελαν για να μην κινδυνέψουν.

Η Παναχαϊκή τερμάτισε πρώτη στο μίνι πρωτάθλημα, αλλά μπήκε στη σεζόν με υψηλότερες προσδοκίες. Ο ΟΦ Ιεράπετρας ήταν τελευταίος, αλλά η παρθενική του εμφάνιση σε αυτό το επίπεδο ήταν ανταγωνιστική και ικανοποιητική.

Το μίνι τουρνουά ξεκίνησε με την προοπτική ότι δεν θα είχε ενδιαφέρον, καθώς οι δύο τελευταίες ομάδες είχαν μείνει πίσω, ωστόσο με την πρώτη αγωνιστική τα “διπλά” της ΑΕ Καραϊσκάκης και του ΟΦ Ιεράπετρας έδωσαν νέο ενδιαφέρον. Και οι έξι ομάδες που πήραν μέρος άλλαξαν προπονητή, οι πέντε στη διάρκεια της κανονικής περιόδου και η Δόξα Δράμας στα Play-outs.

Ασυνήθιστα μεγάλος ήταν ο αριθμός των γκολ στα Play-outs της Super League 2, καθώς σε 15 παιχνίδια είδαμε 36 γκολ, ένα μέσο όρο δηλαδή 3,07 γκολ ανά αγώνα, τη στιγμή, που στην κατηγορία πολύ δύσκολα πλησιάζουν τα τρία γκολ οι μέσοι όροι. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν τα επτά από τα 15 παιχνίδια, σχεδόν τα μισά! Οι γηπεδούχοι είχαν τρεις νίκες!

Το ίδιο συνέβη και με τα γκολ, αφού οι γηπεδούχοι πέτυχαν 19 και οι φιλοξενούμενοι 27! Ο Δημήτρης Μαυριάς της Δόξας Δράμας και ο Βέλικο Μπάτροβιτς της Παναχαϊκής πέτυχαν από πέντε γκολ, περισσότερα από όσα είχαν βάλει στα 22 παιχνίδια της κανονικής διάρκειας. Ο Μαυριάς είχε τέσσερα και ο Μπάτροβιτς τρία.

Το γκολ που πέτυχε η Παναχαϊκή στη Δόξα Δράμας είναι το 100ο που δέχεται ο τερματοφύλακας Μανώλης Στεφανάκος στις δύο μεγάλες κατηγορίες. Ο 32χρονος Στεφανάκος έχει δεχτεί 19 γκολ σε 17 αγώνες Super League και 81 γκολ σε 75 αγώνες της δεύτερης κατηγορίας.