Επεισοδιακή νίκη στο φινάλε για τον ΠΑΟΚ Πάτρας

Σε ένα παιχνίδι που είχε μεγάλη ένταση και πάθος σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ Πάτρας κέρδισε τον Φοίνικα Ζήριας με σκορ 2-1 και να συνεχίσει να ελπίζει μέχρι το τέλος για την παραμονή του στην Β΄Κατηγορία.

Η ομάδα του Ανδρέα Σέρρου με την χθεσινή νίκη έφτασε τους 25 βαθμούς και την προσεχής Κυριακή θα αντιμετωπίσει τους Πετεινούς σε ένα παιχνίδι όπου ο στόχος είναι μόνο η νίκη και οι τρεις βαθμοί. Από την άλλη πλευρά η ομάδα του Νίκου Ψυχογιάννη ναι μεν είναι λιγάκι άνετη ακόμα στον βαθμολογικό πίνακα αλλά θέλει σίγουρα μια νίκη στα επόμενα τρία παιχνίδια έτσι ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην Β κατηγορία.

Στα του παιχνιδιού τώρα ο Φοίνικας ήταν αυτός που σπατάλησε δύο καλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά τα τετ α τετ του Ψυχογιάννη και του Γλωσσίδη ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στο 20′ και στο 42′ αντίστοιχα. Ο ΠΑΟΚ είχε την μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ στο 45′ με τον Χαντάι αλλά το πλασέ του πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47′ ύστερα από βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας ο Χαντάι με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 (σε μια φάση όπου ο Φοίνικας διαμαρτύρεται έντονα στον 2ο βοηθό για οφσάιντ). Στο 63′ ο Φοίνικας θα ισοφαρίσει σε 1-1 με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τέρπου,ύστερα από χέρι εντός περιοχής του Ξυπολιά.

Στο 70′ κόρνερ του Τζελάι από τα δεξιά κεφαλιά του Τέρπου η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Στο 80′ το παιχνίδι άναψε για τα καλά όταν ο Τακούλης έκανε σκληρό μαρκάρισμα σε παίχτη του ΠΑΟΚ με τους ανθρώπους των γηπεδούχων να διαμαρτυρόνται έντονα και το παιχνίδι διακόπηκε για περίπου 4-5 λεπτά με τους ψυχραιμότερους να ηρεμούν τα πνεύματα.

Στο 92′ ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Σπανό που έκανε το σουτ από πλεονεκτική θέση εντός περιοχής με την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια. Για να έρθουμε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 99′ όταν ο Χαντάι ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ψυχογιάννη με τον Διαιτητή της αναμέτρησης να καταλογίζει το σημείο του πέναλτι.

Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ξυπολιάς για το τελικό 2-1,ένα γκολ που έδωσε την νίκη στον ΠΑΟΚ και συνέχισε να του δίνει ελπίδες για την παραμονή. Με την λήξη του παιχνιδιού τα πράγματα ξέφυγαν δυστυχώς και πάλι μεταξύ των ποδοσφαιριστών και των δύο ομάδων με τους ψυχραιμότερους να είναι αυτοί που έπαιξαν και πάλι καθοριστικό ρόλο και ηρέμησαν τα πνεύματα.

Συνθέσεις :

ΠΑΟΚ Πάτρας (Ανδρέας Σέρρος): Παπαγιαννόπουλος, Τσίρος, Κώτσης (46′ Παπαγγελής), Ξυπολιάς, Ράθωσης, Γεροντίδης, Χαντάι, Λαχανάς (72′ Σπανός), Σγούρας, Γραμματικόπουλος, Χότζα.

Φοίνικας Ζήριας (Νίκος Ψυχογιάννης): Ψαριάδης, Τακούλης, Χριστόπουλος, Νικολάου, Ζούδιος, Γλωσσίδης, Λούλια, Δ.Ψυχογιάννης, Καραμπούλας (62′ Τζελάι), Τέρπος, Έργκι.

Επιμέλεια: Βύρωνας Ξυπολιάς