ΕΠΣ Φωκίδας : Με απόλυτη επιτυχία το 1ο περιφερειακό συνεδρίο αναπτυξιακού ποδοσφαίρου (video)

Παρακολουθήστε το video από τις δράσεις του 1ου περιφερειακού συνεδρίου αναπτυξιακού ποδοσφαίρου, το οποίο διεξήχθη στην Άμφισσα (23-25/02). Το συνέδριο συνδιοργάνωσε η ΕΠΟ με την ΕΠΣ Φωκίδας, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών και την επιστημονική συμβολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στις ποικίλες εκδηλώσεις του συνεδρίου, που φιλοξενήθηκαν σε αίθουσες του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, στο μεγάλο αμφιθέατρο του τμήματος περιφερειακής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στην Άμφισσα, αναπτύχθηκε πλούσια θεματολογία με επίκεντρο το παιδί.

Η έκπληξη του συνεδρίου με την ανάγνωση του παραμυθιού «Πανχελωνιακός εναντίον Λαγουδένιας Λαίλαπας» από τους πρωταθλητές Ευρώπης το 2004, Τάκη Φύσσα, Βασίλη Λάκη και τη δημοσιογράφο Έλενα Παπαδοπούλου, το οποίο ανήκει στην εργογραφία του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέας Ευγένιου Τριβιζά, προσέφερε ενθουσιασμό στους μικρούς και μεγάλους φίλους του ποδοσφαίρου που το παρακολούθησαν.

Άκρως εποικοδομητική και πολύτιμη για όλους τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου, υπήρξε και η συζήτηση, υπό τον συντονισμό του δημoσιογράφου Στέφανου Αβραμίδη, με θέμα την ψυχική υγεία στο ποδόσφαιρο, η οποία αναπτύχθηκε από τον πρωταθλητή Ευρώπης το 2004, Ντέμη Νικολαϊδη και τον πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Ηλία Κυριακίδη, οι οποίοι ανέλυσαν τα φαινόμενα διαταραχών ψυχικής υγείας στον χώρο του ποδοσφαίρου.