Ζητήματα για τον Πατραϊκό αθλητισμό αναπτύχθηκαν στη συγκέντρωση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Παμπελοποννησιακό

Σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πατρέων, αναφέρονται τα εξής:

Πάνω από 250 άνθρωποι του αθλητισμού, από όλο το φάσμα των αθλημάτων, μεταξύ των οποίων διεθνείς αθλητές, διακεκριμένοι προπονητές, φίλαθλοι και δεκάδες εκπρόσωποι των φορέων της πόλης, κατέκλυσαν τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη την αίθουσα Αλέκα Σιούλη του Παμπελοποννησιακού Σταδίου, η οποία αποδείχτηκε μικρή για να φιλοξενήσει τη μεγάλη συγκέντρωση για τον Πατραϊκό αθλητισμό, της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η συγκέντρωση που συντόνιζε ο Αντιδήμαρχος Παιδείας & Αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό του Πατρινού διεθνούς τερματοφύλακα του Αστέρα Τρίπολης Νίκου Παπαδόπουλου, ο οποίος επισήμανε τον αναντικατάστατο ρόλο του αθλητισμού στην καθολική και απρόσκοπτη ανάπτυξη του παιδιού, καθώς επίσης αναφέρθηκε και στη διαχρονική αντιαθλητική πολιτική των κυβερνήσεων.

Στη συνέχεια, κλήθηκε στο βήμα ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης, Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, που έγινε δεκτός από τους ανθρώπους του αθλητισμού με ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στη συνολική πολιτική της Δημοτικής Αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης, επισημαίνοντας ότι στο επίκεντρό της είναι οι ανάγκες της πλειοψηφίας του Πατραϊκού λαού, των παιδιών και των εργαζομένων και μία από τις σημαντικότερες είναι ο αθλητισμός. Επίσης, αναφέρθηκε στη μηδενική κρατική χρηματοδότηση του Δήμου για τον αθλητισμό και στις ανάγκες της πόλης για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις που θα καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες.

Η συγκέντρωση συνεχίστηκε, με παρεμβάσεις του Αντιδημάρχου Παιδείας & Αθλητισμού, Τάκη Πετρόπουλου και των Προέδρων των Διοικουσών Επιτροπών του Παμπελοποννησιακού Σταδίου και Δημοτικών Γηπέδων Ποδοσφαίρου, Βασίλη Ζώτου και Γιάννη Παυλάκη. Ο Αντιδήμαρχος και οι Πρόεδροι αναφέρθηκαν εκτενώς στο συνολικό έργο της Δημοτικής Αρχής στον τομέα του αθλητισμού και συγκεκριμένα:

Στη διοικητική και λειτουργική ανασυγκρότηση των μεγάλων δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων, που αποκατέστησαν την ισοτιμία και την ισονομία των αθλητικών φορέων και διεύρυναν θεαματικά τις δυνατότητες του Δήμου να συμβάλλει στην ανάπτυξη του ερασιτεχνικού αγωνιστικού και του μαζικού λαϊκού αθλητισμού. Στην πρωτοφανούς έκτασης συντήρηση κι εκσυγχρονισμό των υπαρχόντων μεγάλων δημοτικών αθλητικών δομών, με έμφαση την ασφάλεια των αθλουμένων και των θεατών.

Στα νέα αθλητικά έργα που έχουν γίνει την περίοδο των 9 χρόνων της δημοτικής αρχής της Λαϊκής Συσπείρωσης. με Δήμαρχο τον Κώστα Πελετίδη, αυτά που είναι σε εξέλιξη και αυτά που έχουν δημοπρατηθεί ή πρόκειται να δημοπρατηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Στα έργα που είναι ώριμα και περιμένουν τη χρηματοδότησή τους για να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός, με προτεραιότητα την αντικατάσταση όλων των ταρτάν των σταδίων, για τον εναρμονισμό τους με τις νέες προδιαγραφές της IAAF και την ανακατασκευή κι εκσυγχρονισμό των μικρών ανοικτών συνοικιακών – κοινοτικών γηπέδων μπάσκετ – βόλεϊ – τένις – χάντμπολ – ποδοσφαίρου.

Για το έργο της ανακατασκευής κι εκσυγχρονισμού των μικρών ανοικτών συνοικιακών – κοινοτικών γηπέδων έγινε αναλυτική ενημέρωση για τα αίτια της αναβολής του δύο φορές, που, όπως είναι γνωστό, εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα και προϋπολογίστηκε, αλλά κατέστη ανέφικτη η εκτέλεσή του, λόγω της αφαίμαξης του ταμείου του Δήμου για να καλυφθούν ζωτικές ανάγκες, που δεν κάλυψε ως όφειλε η κυβέρνηση (κόστος πανδημίας, ενεργειακή κρίση, μισθοδοσία παρατασιούχων συμβασιούχων, σχολικές καθαρίστριες, ενίσχυση σχολικών επιτροπών, απαλλοτριώσεις κ.ο.κ.).

Ακολούθησαν ερωτήσεις και σύντομες τοποθετήσεις με ενδιαφέρουσες προτάσεις εκπροσώπων από όλα τα αθλήματα, ενώ κοινός τόπος των τοποθετήσεων ήταν η αναγνώριση του έργου της Δημοτικής Αρχής, που υλοποιήθηκε μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες.

Στη συγκέντρωση έδωσαν το παρόν οι Αντιδήμαρχοι, Διονύσης Πλέσσας και Χρήστος Κορδάς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Γρηγόρης Συμεωνίδης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/θμιας Εκπαίδευσης, Φωτεινή Συριώτη, Πρόεδροι Διαμερισμάτων και Κοινοτήτων και μέλη των επιτροπών δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.