Η απόφαση της ΕΠΟ για την «Ολιστική Μελέτη»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ συνεδρίασε σήμερα και όπως προέκυψε δεν εγκρίθηκαν «εν λευκώ» όλες οι διατάξεις της «Ολιστικής Μελέτης» των FIFA,UEFA.

Έτσι, στην Γενική Συνέλευση της 19ης Ιουλίου για την αλλαγή του Καταστατικού της ΕΠΟ, κάποιες από τις προβλέψεις της «Ολιστικής» δεν θα εισαχθούν καθόλου ή θα εισαχθούν παραλλαγμένες.

Ενδεικτικά:

Δεν ιδρύεται Ένωση Διαιτητών, άρα δεν θα μετάσχουν οι διαιτητές στην Ε.Ε. και στις Γ.Σ. της ΕΠΟ. Θα μετάσχει μόνο ο πρόεδρος της ΚΕΔ χωρίς δικαίωμα ψήφου. Κάθε Ένωση θα έχει από μία ψήφο και οι νέες Ενώσεις (προπονητών, ποδοσφαιριστών, γυναικείου ποδοσφαίρου κλπ.) δεν θα έχουν από δύο ψήφους στις Γενικές Συνελεύσεις, όπως προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη.

Υποχρεωτική παρουσία γυναίκας στην Εκτελεστική Επιτροπή θα προβλέπεται από το 2024 και όχι από τώρα στην περίπτωση παραίτησης ή έκπτωσης νυν μέλους, όπως προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη. Τις αρμοδιότητες του νέου CEO της ΕΠΟ θα τις καθορίζει η Εκτελεστική Επιτροπή.

Η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ θα διατηρήσει τον εισηγητικό της χαρακτήρα και ο ρόλος της δεν θα είναι αποφασιστικός και δεσμευτικός, όπως προέβλεπε η Ολιστική Μελέτη“.