Η επικρατέστερη ημερομηνία και ο πιθανός τρόπος διεξαγωγής της Α΄Κατηγορίας

Το φορμάτ για τη νέα σεζόν ακόμη ουδείς το γνωρίζει επίσημα. Έστω και εάν όλοι κάτι έχουν ακούσει. Τα περισσότερα θα γίνουν γνωστά μέχρι την προσεχή Παρασκευή, αφού επίκεται συμβούλιο της ΕΠΣ Αχαΐας για να παρθούν αποφάσεις και να δουν το φως της δημοσιότητας οι προκηρύξεις σε Α΄ και Β΄ Κατηγορία σε πρώτη φάση.

Η Α΄ Κατηγορία θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 10 ομάδων. Θα υποβιβαστούν συνολικά 4 ομάδες και εφόσον προκύψει υποβιβασμός του Παναιγιαλείου από τη Γ΄ Εθνική θα προστεθεί άλλη μία. Aν ο Παναιγιάλειος (δεν δηλώσει συμμετοχή στη Γ΄Εθνική, κάτι που απευχόμαστε) έχει το δικαίωμα να δηλώσει στην Α΄ Κατηγορία. Τότε ο ένας όμιλος θα έχει 11 ομάδες και ο άλλος 10.

Η Α’ κατηγορία θα κάνει σέντρα στις 14-15 Σεπτεμβρίου, διότι το πρόγραμμα φέτος πιέζει πάρα πολύ. Η πρόταση που φαίνεται να προκρίνεται μέχρι στιγμής, είναι πως οι ομάδες που θα τερματίσουν στις πρώτες τέσσερις θέσεις κάθε ομίλου (1η-4η) θα συμμετέχουν στα πλέι οφ με διπλές αναμετρήσεις (όλοι θα παίξουν με όλους). Σύνολο αγωνιστικών 14, θυμίζουμε θα έχουν προηγηθεί 18 αγωνιστικές στην κανονική διάρκεια.

Οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσει 6η-10η θα «μονομαχήσουν» με τις ομάδες του άλλου ομίλου σε μονές αναμετρήσεις (όλοι θα παίξουν με όλους). Σύνολο 11 αγωνιστικές. Επίσης κάτι που εξετάζει η ΕΠΣ Αχαΐας είναι να αλλάξει ο τρόπος που θα παίρνει τους έξτρα βαθμούς η κάθε ομάδα (αντί δια του 3 που ίσχυε τα τελευταία χρόνια, να γίνει δια του 2).

Μια άλλη πρόταση είναι να μπουν οι πέντε πρώτες ομάδες κάθε ομίλου στα πλέι οφ και οι άλλες πέντε στα πλέι άουτ, αλλά φαίνεται πως αυτή τη στιγμή συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες. Μην προεξοφλούμε πάντως τίποτα, αφού όλες οι αποφάσεις θα παρθούν από το Δ.Σ. και θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες.