Η μεγάλη «ευκαιρία» για την Παναχαϊκή

Με τον κορονοϊό να βρίσκεται σε έξαρση σε ολόκληρο τον κόσμο, αναπάντητο παραμένει ακόμα το ερώτημα για το πότε θα ξεκινήσει και πάλι η αγωνιστική δράση σε παγκόσμιο επίπεδο, όσο και στη Σούπερ Λιγκ 2 που αγωνίζεται η Παναχαϊκή.

Έτσι όπως έχει δημιουργηθεί η κατάσταση, αυτή η διακοπή μπορεί να λειτουργήσει ευεργετικά για τους Πατρινούς, όσον αφορά την προσπάθειά τους να προγραμματίσουν τις κινήσεις τους για την επόμενη σεζόν.

Και πιο συγκεκριμένα, να καταστρώσουν από τώρα τα πλάνα τους, για τους παίκτες που επιθυμούν για να εντάξουν στο έμψυχο δυναμικό τους. Θα υπάρχει μια νέα φιλοσοφία που θα διέπει το σύλλογο.

Με άλλα λόγια, η μεταγραφική περίοδος ουσιαστικά έχει ξεκινήσει… νωρίς εφέτος για τους συλλόγους και ήδη κάποιες ομάδες έχουν αρχίσει δειλά δειλά τις πρώτες τους κινήσεις, με σκοπό να ενισχύσουν το έμψυχο δυναμικό τους, ενώ παράλληλα εξετάζουν και τις επιλογές τους αναφορικά με τους ποδοσφαιριστές που προτίθενται να αποδεσμεύσουν από το ρόστερ τους.

Αν πάρουμε το παράδειγμα της Παναχαϊκής, οι «κοκκινόμαυροι» έχουν ουκ ολίγα ανοιχτά «μέτωπα» που ήδη προσπαθούν να επιλύσουν. Τι κι αν ο Γιώργος Μπάρλος, έχει συμμαζέψει την κατάσταση, έχει μπροστά του ένα μικρό «γολγοθά».

Ένα ερώτημα που παραμένει αναπάντητο είναι πόσοι από τους 16 που λήγουν τα συμβόλαιά τους τον Ιούνη, θα βρίσκονται στις τάξεις της τη νέα σεζόν.

Η Παναχαϊκή έχει αυτή τη στιγμή στις τάξεις της ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις. Ο προπονητής, Σωκράτης Οφρυδόπουλος γνωρίζει παραδείγματος χάρη αν ο Μαυριάς, ο Παπατόλιος ακόμα και ο Αντωνακόπουλος του “κάνουν” γι΄ αυτό που ετοιμάζεται να «χτίσει» τη νέα σεζόν, αφού τους είχε και πέρυσι και πρόπερσι κάποιους. Το ίδιο ισχύει και για το Νίκο Λουμπαρδέα το νέο τεχνική διευθυντή του συλλόγου.

Και δεν μιλάμε για περιπτώσεις όπως του Νέστορα Μυτίδη που αποδείχθηκε η κορυφαία προσθήκη ή του Δημήτρη Ανάκογλου που έχουν τη δική τους ιστορία στο ποδοσφαιρικό «γίγνεσθαι». Αυτοί οι δύο πέρασαν την αξιολόγηση με «άριστα».

Τα «λάθη» ειδικά φέτος δεν επιτρέπονται. Υπάρχει άπλετος χρόνος για να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος.

Άπαντες περιμένουν και πάλι την έναρξη της αγωνιστικής δράσης, όταν αυτό θα είναι εφικτό δίχως να υπάρχει το παραμικρό ρίσκο, τόσο για την υγεία των πρωταγωνιστών, όσο φυσικά και των φιλάθλων. Μέχρι τότε, όμως, η κάθε ομάδα, όπως και η Παναχαϊκή μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτό το διάστημα, ώστε να κάνει τις κινήσεις της και την επόμενη σεζόν να παρουσιαστεί πιο δυνατή από ποτέ, για να επιτύχει τους στόχους της.

Αποστόλης Νικολόπουλος