“Θέληση να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα” δείχνουν οι πρώτες τάσεις μεταξύ σωματείων

Είναι κοινό μυστικό ότι η ΕΠΟ στις όποιες αποφάσεις της αφουγκράζεται και τη θέληση των ομάδων. Μια τέτοια θέληση, εκφράστηκε από τα σωματεία της μεγάλης κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας, της μεγαλύτερης Ένωσης της χώρας, η οποία μαζί με άλλες δυο-τρεις Ενώσεις, αποτελούν όπως και να το κάνουμε “βαρόμετρο” των αποφάσεων.

Πιο αναλυτικά, άρθρο του insport.gr, αναφέρει ότι αντιπροσωπεία της ΕΠΣΜ, έχει τηλεδιακέψεις με εκπροσώπους των σωματείων της. Κοινή επιθυμία είναι να γίνει ή έναρξη των πρωταθλημάτων, όσο το δυνατόν συντομότερα στο νέο έτος (2021), με κανόνες και αφού δοθεί στις ομάδες ένα χρονικό περιθώριο 2-3 εβδομάδων για προετοιμασία.

Κάτι ανάλογο φαίνεται να συμβαίνει και στη γειτονική Ηλεία, τουλάχιστον στη μεγάλη κατηγορία, έστω και αν δεν έχει συζητηθεί επίσημα το θέμα, ή υπάρχουν μια σειρά με προβλήματα τα οποία θα αντιμετωπίσει η κάθε ομάδα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ilianews, στην ΕΠΣ Ηλείας, αν και δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί δημόσια, περιμένοντας τις αποφάσεις της Κυβέρνησης και της ΕΠΟ, έχουν ήδη αρχίσει να καταρτίζουν πλάνο συνέχισης και ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων, έστω και αν ακόμα χρειαστεί η επανεκκίνηση να γίνει τον Φεβρουάριο.

Πιο συγκεκριμένα, οι 24-27 αγωνιστικές που απομένουν στην Α1 κατηγορία, θα κατανεμηθούν σε ένα χρονικό διάστημα πέντε μηνών. Ακόμα δηλαδή και στο σενάριο που τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν 1 Μαρτίου, υπάρχει η δυνατότητα με τέσσερις-πέντε εμβόλιμες ημερομηνίες, να έχουμε ολοκλήρωση στα τέλη Ιουλίου.

Βεβαίως, απαραίτητη προύπόθεση για να γίνει αυτό, είναι με απόφασή της η ΕΠΟ να δώσει παράταση της αγωνιστικής περιόδου για ένα μήνα. Τέλος, υπάρχει και το καλύτερο σενάριο, να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα πιο νωρίς, δηλαδή αρχές του έτους, οπότε σε αυτή την περίπτωση θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουνίου.