Θέμα αναδιάρθρωσης στη Γ’ Εθνική

Αιτήματα ΕΠΣ και ομάδων που ζητούν να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από τη Γ’ Εθνική στα τοπικά πρωταθλήματα ή να υποβιβαστούν λιγότερες από ότι προβλέπει η προκήρυξη, θα έρθει προς συζήτηση στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ η οποία θα συνεδριάσει σήμερα, Πέμπτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει αίτημα της ΕΠΣ Μακεδονίας για αύξηση ομίλων και μη υποβιβασμό ομάδων. Είκοσι ομάδες που αγωνίστηκαν στη Γ’ Εθνική ζητούν να μην υποβιβαστεί κανένα σωματείο, ενώ οι ΕΠΣ Χαλκιδικής και ΕΠΣ Καστοριάς ζητούν να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα ως χειρότερη έκτη.

Η Επιτροπή Διοργανώσεων προτείνει την ολική επικύρωση των βαθμολογιών των πέντε ομίλων, ενώ όπως αναφέρει το αρκετά έγκυρο σε ζητήματα ΕΠΟ SoccerPlus, δεν παίρνει θέση επί των ανωτέρω αιτημάτων. Σημειώνεται ότι τόσο βάσει νόμου, όσο και βάσει κανονισμών ΕΠΟ η αναδιάρθρωση των κατηγοριών δύναται να ισχύει από τη μεθεπόμενη και όχι από την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ωστόσο επειδή ζούμε στην Ελλάδα και τα έχουμε ζήσει όλα, ας περιμένουμε μέχρι την Πέμπτη – τουλάχιστον.