Θα παίξει τα ρέστα του το Σάββατο στο Λαύριο

Δεύτερη χαμένη ευκαιρία για την ομάδα του Προμηθέα η οποία ήταν άστοχη , έκανε λάθη και δεν μπορούσε να βρει απαντήσεις απέναντι στο Λαύριο Megabolt το οποίο νίκησε με 92-77 στον τέταρτο ημιτελικό της Stoximan Basket League και ισοφάρισε σε 2-2.

Πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά και αμετάκλητα τις διάφορές τους στο παιχνίδι που θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου (20:00) στο Λαύριο όπου όποιος νικήσει, θα πάρει και το εισιτήριο για τη πρόκριση στους τελικούς του πρωταθλήματος. Για την πατρινή ομάδα στοίχισαν τα χαμηλά ποσοστά σε τρίποντα (μόλις 3 στα 23 έναντι 13 στα 35 του Λαυρίου Megabolt), τα χαμηλά ποσοστά στα δίποντα και τα 16 λάθη . Επίσης επιθετικά βοήθησαν μόνο ο Δημήτρης Αγραβάνης με 21 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Τζέριαν Γκραντ με 15 πόντους και ο αδερφός του Τζεράι που επέστρεψε από τραυματισμό, ο οποίος πέτυχε 11πόντους αλλά αποχώρησε με ενοχλήσεις σε κρίσιμο σημείο στο τρίτο δεκάλεπτο.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Προμηθέας που ξεκίνησε έχοντας στην πεντάδα τους Δ. Αγραβάνη, Γ. Αγραβάνη, Κλαβέλ, Τζέριαν Γκραντ και Αγκμπελίζ, προσπάθησε να μπει δυνατά, έδωσε βάρος στην άμυνα και κατάφερε να προηγηθεί με 7-3 και 10-5 στο 4΄ με τον Δ. Αγραβάνη να βοηθά σημαντικά στη επίθεση.

Το Λαύριο αντέδρασε σχετικά γρηγορά, με τον Ντέιβις να κάνει ζημιά, ισοφάρισε σε 12-12 στο 6΄ και ο Γιατράς πέρασε τον Τζεράι Γκραντ στο παρκέ στη θέση του Αγκμπελίζ που συμπλήρωσε δύο φάουλ. Το ματς έγινε πάλι ντέρμπι, ο Δ. Αγραβάνης ήταν η κύρια επιθετική αιχμή για την πατρινή ομάδα η οποία προηγήθηκε με 18-15 και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα, μπόρεσε να το διατηρήσει μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου όπου βρέθηκε μπροστά με 23-19.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά την δεύτερη περίοδο, με τον Τζέριαν Γκραντ να βοηθά επιθετικά, πήρε προβάδισμα με 28-24 αλλά με …τετράποντο (τρίποντο και 1 βολή) του Κοζί, το Λαύριο ισοφάρισε σε 28-28 στο 12΄. Οι Αχαιοί δυσκολευόντουσαν να σκοράρουν, είχαν μείνει 3 λεπτά χωρίς πόντο και το Λαύριο πήρε προβάδισμά με 31-28 στο 14΄.

Με μπροστάρη τον Γιαννόπουλο, ο Προμηθέας έκανε τη μίνι αντεπίθεσή προηγήθηκε με 32-31 στο 16΄ με το ματς να γίνεται πάλι ντέρμπι. Ο πατρινός τεχνικός ανακάτεψε την τράπουλα, πέρασε αρκετούς παίκτες στο παρκέ όμως η ομάδα δεν έβρισκε λύσεις, ήταν άστοχη από τη περιφέρεια με το Λαύριο να είναι πιο εύστοχο και να παίρνει διαφορά με 38-34 στο 19΄ το οποίο έκλεισε το ημίχρονο με +7 (36-43) χάρη σε μπάζερ μπίτερ τρίποντο.

Η μάχη συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, η πρόθεση του Προμηθέα ήταν να παίξει κάτω από το καλάθι και σε συνδυασμό με την καλή άμυνα πάνω στον Κάρτερ, βοήθησε να μειώσει σε 45-44 στο 23΄. Το Λαύριο σημείωσε μόνο 2 πόντους στα πρώτα 4,5 λεπτά και αυτό εκμεταλλευτήκαν οι γηπεδούχοι οι οποίοι με τον Τζεράι Γκραντ να είναι αποτελεσματικός στη ρακέτα, πήραν προβάδισμα με 48-45 στο 25΄.

Η ομάδα του Σερέλη με 2 τρίποντα όχι μόνο ισοφάρισε αλλά προηγήθηκε με 53-50 στο 27΄ και 57-52 στο 28΄. Ο Τζεράι Γκραντ κάθισε στο πάγκο και η πατρινή ομάδα δεν μπορούσε να σκοράρει αφού τα σουτ των Κλαβέλ-Γιαννόπουλου ήταν άστοχα με τον Κοζί να πετυχαίνει ένα ακόμα τρίποντο και να αυξάνει την διάφορά στους 8 (52-60). Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και με τον Τζέριαν Γκραντ κατάφεραν να μειώσουν σε 60-63 που ήταν και το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, η ομάδα του Γιατρά-δεν είχε στη διάθεση του τον Τζεράι Γκραντ που έμεινε στο πάγκο λόγω ενοχλήσεων- μπήκε πιο δυνατά και μπόρεσε να μείωσει σε 65-66 αλλά δεν είχε συνέχεια. Από την μια τα χαμένα σουτ από τον Γιαννόπουλο και από την άλλη τα εύστοχα των Κάρτερ και Ντέιβις από τη γραμμή των 6.75 ανέβασαν την διάφορά στο + 8 (65-73) στο 33΄. Ο Προμηθέας με τον Δ. Αγραβάνη να ανεβάζει πάλι στροφές, μείωσε σε 75-70 στο 35΄ όμως χωρίς βοήθεια δεν υπήρξε συνέχεια, την ίδια ώρα που η ευστοχία των φιλοξενουμένων τους έδωσε την ευκαιρία να κρατήσουν πάλι προβάδισμα με 81-72. Στο 37΄ο Δ. Αγραβάνης βγήκε με 5 φάουλ, ο Κλαβέλ δεν ήταν σε καλή μέρα και έτσι οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να πλησιάσουν το Λαύριο που κράτησε την διαφορά και έφτασε στη νίκη με 92-77.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς, τόνισε: «Να δώσω συγχαρητήρια στην ομάδα του Λαυρίου ήταν καλύτερη στο γήπεδο, ήταν πιο εύστοχη, είχαν περισσότερη ενέργεια, εμείς από ένα σημείο και μετά χαθήκαμε, δεν παίξαμε σαν ομάδα, πήγαμε να παίξουμε ατομικά. Δεν μπορούμε να πούμε πολλά λόγια, έχουμε ένα τελικό, πραγματικό τελικό το Σάββατο, να ξεκουραστούμε και να παίξουμε σαν ομάδα. Από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα θα τα πούμε μόλις τελειώσουν τα παιχνίδια. Όλους μπορείς να τους κοροϊδέψεις αλλά το εαυτό σου όχι, αυτά θα τα πούμε μόλις τελειώσουν οι τελικοί».