Καλή εξέλιξη: Προς παραμονή των οκτώ πρώτων στη Γ΄ Εθνική

Τη διεξαγωγή της Γ΄ Εθνικής σε οκτώ ομίλους την επόμενη αγωνιστική περίοδο εξετάζει η ΕΠΟ, ωστόσο μάλλον τα… κουκιά δεν βγαίνουν. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ilianews.gr, το σημείο «σύγκλισης» των απόψεων στη Επιτροπή Διοργανώσεων, ήταν να ανεβαίνουν όλοι οι Πρωταθλητές των Ενώσεων.

Παράλληλα, έγινε μια «προκαταρκτική» συζήτηση αναφορικά με τους υποβιβασμούς. Είπαν ότι πρέπει το θέμα να συζητηθεί ξανά, αφού πρώτα ληφθούν όλα τα δεδομένα υπόψιν, όπως για παράδειγμα η συμμετοχή του Πανιωνίου και άλλων ομάδων που υποβιβαβάστηκαν από τις επαγγελματικές κατηγορίες. Επικρατούσα “τάση” ήταν να παραμείνουν οι οκτώ πρώτοι σε κάθε όμιλο.

Στο θέμα αυτό, υπήρξε μάλιστα έντονη αντιπαράθεση με τους νομικούς της ΕΠΟ, σχετικά με την εφαρμογή. Κατέληξαν ότι εφόσον ήρθε σήμερα η απόφαση της SL2, υπάρχει περιθώριο πέντε ημερών για δήλωση συμμετοχής.

Με άλλα λόγια, η συμμετοχή ή όχι του Πανιωνίου, όπως βέβαια και οι όποιες αποφάσεις, αλλά και η συμπληρωματική προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής, η οποία θα προβλέπει όλα τα παραπάνω (ανόδους και υποβιβασμούς), θα συζητηθεί και θα επικυρωθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή σε επόμενη συνεδρίασή της.