«Καρμπόν» με το φετινό είναι το σχέδιο της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας – Από την 3η φάση μπαίνει η Παναχαϊκή

Χωρίς αλλαγές στο σχέδιο της ΕΠΟ με την Παναχαϊκή να μπαίνει από την 3η φάση.

Η ομοσπονδία δεν προχώρησε σε αλλαγές -παρότι υπήρξε, για παράδειγμα, πρόταση στη συνεδρίαση της Δευτέρας (19/6) για διπλό τελικό, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αφενός δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την έδρα και αφετέρου ότι θα δώσουν το «παρών» οπαδοί και δεν θα γίνει το παιχνίδι μπροστά σε άδειες εξέδρες. Η εν λόγω πρόταση, συγκεκριμένα, έγινε από τον αναπληρωτή πρόεδρο Παναγιώτη Δημητρίου και τον Α’ αντιπρόεδρο, Αστέριο Αντωνίου.

Ωστόσο, τόσο ο Μάκης Γκαγκάτσης από την πλευρά του ΠΑΟΚ όσο και ο Αλέξης Αλεξίου από την ΑΕΚ διαφώνησαν κάθετα με αυτή την προοπτική, υποστηρίζοντας ότι οι διπλοί τελικοί είναι αναχρονισμός και κάπως έτσι… συνεχίζουμε όπως ήμασταν!

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, τη νέα διοργάνωση, στην πρώτη φάση του Κυπέλλου (27/8) θα μπουν οι Κυπελλούχες ομάδες των ΕΠΣ, μεταξύ αυτών και ο ΑΠΣ Πάτραι, ενώ οι ομάδες της Super League 2 θα μπουν στην τρίτη φάση (13/9). Από εκεί και πέρα, οι ομάδες της Super League 1, που δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στην 5η φάση της διοργάνωσης (7 και 8/10), ενώ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και Άρης θα μπουν στο Κύπελλο από την έκτη φάση (31/10-2/11), από την οποία και μετά, μέχρι δηλαδή τους ημιτελικούς, οι αγώνες θα είναι «διπλοί». Σε ό,τι αφορά τον τελικό, αυτός θα είναι και πάλι μονός και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Μαΐου 2024!