Κώστας Κακκαβάς: Ένας τόσο νέος με γεμάτο βιογραφικό

Ο Κώστας Κακκαβάς είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος (Π.Ε Αχαΐας ) με την Παράταξη Δυτική Ελλάδα – Μαζί Αλλάζουμε με τον Κώστα Καρπέτα.

O Κώστας Κακκαβάς μεγάλωσε και ζει στα Καλάβρυτα. Είναι παντρεμένος με την Πατρινή φαρμακοποιό Αγγελική Παπανικολοπούλου και μεγαλώνουν μαζί δύο γιούς.

Σπούδασε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ) και ολοκλήρωσε  μεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολή Κοινωνικών Επιστημών Ε.Α.Π: (ΜSc) Αθλητικές Σπουδές: Κοινωνιολογία, Ιστορία, Ανθρωπολογία. Εκπόνησε την διπλωματική εργασία «Αθλητισμός και κοινωνική ένταξη. Η περίπτωση μιας δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων σε έναν ορεινό δήμο» την οποία υποστήριξε ταυτόχρονα με την απασχόληση του, στην πρώτη δομή ασυνόδευτων ανηλίκων που ιδρύθηκε στα Καλάβρυτα από τον ΕΕΣ. Από εκεί ξεκίνησε να εργάζεται ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής για τους ασυνόδευτους ανήλικους, εντάσσοντας τους σε πολλές αθλητικές δραστηριότητες αλλά και  στην ευρύτερη κοινωνία και σήμερα συνεχίζει στην ίδια δομή ως Διοικητικός Υπεύθυνος.

Έχει συμμετάσχει σαν φοιτητής σε συνέδρια όπως ή  5η Επιστημονική συνάντηση με θέμα «αξιολόγηση της απόδοσης -καθοδήγηση της προπόνησης ΑΠΘ-Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Σερρών-ΔΕΠΚΑ δήμου Σερρών-Ένωση γυμναστών βορείου Ελλάδος.»

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Σχολή Δημόσια Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης «Διοίκηση μέσω στόχων» και σεμινάρια για το προσφυγικό. (Σεμινάριο για την έμφυλη βία και για τα φαινόμενα έντασης σε κέντρα φιλοξενίας ανηλίκων : Unicef, Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών “ΔΙΟΤΙΜΑ”)

Ήταν από τους πρωτοπόρους στην προώθηση της ισόρροπής τουριστικής ανάπτυξης τέσσερις εποχές τον χρόνο μέσω του εναλλακτικού τουρισμού στην περιοχή της Αχαΐας.   Ίδρυσε την πρότυπη εξελισσόμενη εταιρεία εναλλακτικού τουρισμού και ανάπτυξης των σπόρ βουνού και χιονοδρομίας Seasons Outdoor με έδρα τα Καλάβρυτα και το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων. Είναι προπονητής χιονοδρομίας κατηγορίας Α’ με άδεια άσκησης επαγγέλματος από την Γ.Γ.Α και διευθυντής σχολής σκί.

 Ήταν εισηγητής στο 1ό Αναπτυξιακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας για θέματα εναλλακτικού τουρισμού και τον εκσυγχρονισμό του Χιονοδρομικού Κ. Καλ/των.

Έχει διατελέσει γραμματέας των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Πάτρας και είναι εκλεγμένο μέλος της ελεγκτικής επιτροπής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.).

Είναι ιδρυτικό μέλος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαβρύτων και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου.

Είναι μέλος των εθελοντών του ΕΕΣ.

Εχει πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας και το 2015 κατήλθε ως υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Σύριζα στο νομό Αχαΐας.

Είναι εκλεγμένο μέλος της Ν.Ε Αχαΐας του Σύριζα, μέλος του οργανωτικού γραφείου και της αθλητικής επιτροπής.