Κώστας Κρεμμύδας: «Μέσα στο Σεπτέμβριο ολοκληρώνεται η μεταβίβαση των μετοχών»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου Παναχαϊκής ο Γιώργος Μπάρλος. Μαζί του ήταν επίσης και ο νομικός σύμβουλος της ΠΑΕ Κώστας Κρεμμύδας ο οποίος τόνισε στα βασικά του σημεία:

“Κλείσαμε μία χρονιά που είχε πάρα πολλά προβλήματα. Μέσα στον Σεπτέμβριο ολοκληρώνουμε τη μεταβίβαση των μετοχών. Ξέρετε ότι κάποιες μεταβιβάσεις δεν μπορούσαν να γίνουν γιατί υπήρχε χρονικό όριο αναφορικά με τις ιδρυτικές μετοχές που είχε ο κ. Καλογερόπουλος. Η συνεργασία μας μαζί του ήταν και είναι άριστη. Έχουμε ολοκληρώσει στο ακέραιο όλες τις συμφωνίες και προσεχώς έχουμε ραντεβού έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ο ίδιος και μετά να γίνει η μεταβίβαση.

Από τη στιγμή που θα τελειώσει και αυτό το κομμάτι οριστικοποιείται και το σύνολο της μεταβίβασης των μετοχών στο μεγαλομέτοχο κ. Μπάρλο, πηγαίνοντας παράλληλα κατευθείαν και σε αλλαγή διοικητικού συμβουλίου, προσδοκώντας μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουμε ολοκληρώσει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Εμείς είμαστε απόλυτα τυπικοί, ωστόσο όπως γνωρίζετε αυτό τον καιρό πολλές υπηρεσίες δεν λειτουργούν και αναγκαστικά πάμε λίγο πίσω.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου δεν έχει να κάνει με το ποσοστό, γιατί ήδη αυτό πλησιάζει το 60% με τις μεταβιβάσεις αυτές. Έχει να κάνει όμως με τη ρευστότητα που χρειάζεται και την προοπτική ανόδου της Παναχαϊκής. Είχαμε κάποια προβλήματα με διεκδικήσεις τρίτων όταν ανέλαβε την ομάδα ο κ. Μπάρλος. Αυτές τις διεκδικήσεις ούτε τις γνωρίζαμε, ούτε μπορούσαμε να τις φανταστούμε, γιατί δεν υπήρχαν συμβάσεις και τιμολόγια. Όμως παρόλα αυτά είναι τα πάντα σε απόλυτο έλεγχο τόσο νομικά, όσο και οικονομικά.

Εκκρεμούν κάποιες απαιτήσεις, αλλά δεν υπάρχουν συμβάσεις και τιμολόγια κάτι που σημαίνει ότι είναι περίεργο να διεκδικεί κάποιος χρήματα τη στιγμή που νομικά δεν προκύπτει από πουθενά οφειλή. Κάποιοι διεκδικούν χρήματα που δεν δικαιούνται βλέποντας τον κ. Μπάρλο μετά από χρόνια να πληρώνει για την ομάδα. Μέσα στον Σεπτέμβριο φρονούμε ότι θα ολοκληρωθεί και η σύμβαση με την ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Η ΠΑΕ έχει εκπληρώσει στο ακέραιο όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις της κάτι που νομίζω ότι έχει να συμβεί πολλά χρόνια. Τον Ιούνιο του 2020 προχωρήσαμε στην εξόφληση της οφειλής.

Έχουμε στείλει τις προτάσεις μας στην ΠΓΕ και αυτό που έχουμε προτείνει αφορά πολυετή συνεργασία. Αυτό προϋποθέτει αφενός μεν εμείς να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας, αφετέρου δε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε κάτι όμορφο, μία επένδυση για το γήπεδο που θα κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Υπάρχει ήδη το πρόγραμμα που έχει ολοκληρώσει ο κ. Μπάρλος και οι συνεργάτες του μηχανικοί και αρχιτέκτονες και πιστεύουμε ότι θα μας δοθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουμε σιγά σιγά την ανάπτυξη που χρειάζεται η πόλη και η ομάδα.

Σχετικά με το πέταλο και επειδή τρέχει διεθνής διαγωνισμός θεωρώ ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο δεν θα έχει ξεκινήσει οτιδήποτε. Άρα λοιπόν εμείς μπορούμε να ξεκινήσουμε από φέτος και να κάνουμε τις εργασίες που χρειάζονται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης (σ.σ. άδεια λειτουργίας γηπέδου) από την ερασιτεχνική”.