«Λάμπης Γκρίντζος»: 1ο τουρνουά δεξιοτεχνίας Teqball στα Καλάβρυτα

Για άλλη μια χρονιά διοργανώνεται στα Καλάβρυτα το τουρνουά «Λάμπης Γκρίντζος». Το τουρνουά τελείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων και φέτος υπάρχει μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων στις 12-13-14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 1ο τουρνουά δεξιοτεχνίας Teqball, με την ορεινή πόλη να πρωτοπορεί στην ανάπτυξη του νέου αθλήματος Teqball στην χώρα μας, πρωτοπόρα και στην διοργάνωση τουρνουά.

Θα συμμετέχουν αθλητές απ΄ όλη την επαρχία των Καλαβρύτων. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους φίλους του αθλητισμού να γνωρίσουν το teqball, και είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιαστούν από το θέαμα με την τεχνική των διαγωνιζόμενων αθλητών. Στο τέλος του τουρνουά θα γίνει κλήρωση για ένα ποδήλατο FREE STYLE σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι συμμετοχές είναι δωρεάν!

Το Teqball είναι ένα άθλημα με μπάλα που παίζεται σε ένα κυρτό τραπέζι, συνδυάζοντας στοιχεία ποδοσφαίρου και πινγκ πονγκ. Το τραπέζι είναι κατηφορικό και κυρτό στις άκρες για να διευκολύνει τη κυκλοφορία της μπάλας. Είναι ανθεκτικό σε όλες τις καιρικές συνθήκες και στην ηλιακή ακτινοβολία, επομένως είναι ιδανικό τόσο σε εσωτερικό όσο και σε εξωτερικό χώρο. Η βάση του επίσης μπορεί να βιδωθεί στο έδαφος. Το Teqball δεν χρειάζεται κάποιον ιδιαίτερο εξοπλισμό, παίζεται με κοινή μπάλα ποδοσφαίρου.

Οι παίκτες έχουν δικαίωμα να ακουμπάνε την μπάλα μόνο με τα πόδια, το κεφάλι ή το στήθος και τους ώμους (όπως στο ποδόσφαιρο) και πρέπει να τη στέλνουν στην αντίπαλη πλευρά του τραπεζιού χωρίς προηγουμένως να «σκάσει» στη δική τους πλευρά. Απαγορεύεται να τη πιάσουν με τα χέρια και να ακουμπήσει στο φιλέ.

Το άθλημα εφευρέθηκε στην Ουγγαρία το 2012 από τον Gabor Borsanyi και τον Viktor Huszar και το πρώτο τραπέζι teqball έγινε το 2014. Οι Βασικοί κανόνες είναι οι εξής:

Το Teqball παίζεται με μπάλες που χρησιμοποιούνται στο ποδόσφαιρο, με το μέγεθος 5 να είναι το επίσημο που προτείνεται.
Το Teqball μπορεί να παιχτεί με 2 παίκτες (μονό παιχνίδι) ή 4 παίκτες (διπλό παιχνίδι).
Η μπάλα επιστρέφεται στη μεριά του αντιπάλου πάνω από το τραπέζι το πολύ με 3 αγγίγματα.
Ένας αγώνας teqball αποτελείται από 3 σετ και κάθε σετ παίζεται μέχρι ένας παίκτης/ομάδα να φτάσει τους 12 πόντους. Μόνο στο τελευταίο σετ θα πρέπει να υπάρχει διαφορά δύο πόντων για να προκύψει νικητής.
Κάθε παίκτης δεν μπορεί να αγγίξει την μπάλα με το ίδιο μέρος του σώματος δύο διαδοχικές φορές.
Ο παίκτης δεν μπορεί να αγγίξει ούτε το τραπέζι ούτε τον αντίπαλό του.

Ειδική γραμμή ορίζει την περιοχή του σερβίς και κάθε παίκτης έχει 2 προσπάθειες για να εκτελέσει ένα πετυχημένο σερβίς.
Ο παίκτης που σερβίρει αλλάζει κάθε τέσσερις κερδισμένους πόντους.
Στο διπλό, σε κάθε ομάδα επιτρέπονται το πολύ τρία αγγίγματα και ο παίκτης που υποδέχεται την μπάλα οφείλει να δώσει τουλάχιστον μία πάσα στον συμπαίκτη του.
Το Teqball εκτός από παιχνίδι είναι και ένα εξαιρετικό σύστημα προπόνησης. Ήδη, πολλοί προπονητές ποδοσφαίρου το χρησιμοποιούν ως μέσο εκγύμνασης, ειδικά στις μικρότερες ηλικίες. Αποτελεί ιδανικό εργαλείο τόσο για τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές όσο και τους ερασιτέχνες που επιθυμούν να βελτιώσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες, τη συγκέντρωση και την αντοχή τους.

Δηλώσεις Συμμετοχής στο κινητό.: 6947944100 (Θύμιος Τζόβολος).