Ματσάρα από άλλες εποχές!

Συναγερμός στα καρέ του ΑΟΤ στο παιχνίδι της Α' Εθνικής το 2000. Ο Κοτταράς διώχνει την μπάλα με γροθιές ενώ δίπλα του διακρίνονται Λαγούιας και Πρεκατές (sportrikala.gr)

Το πρώτο ματς ανάμεσα στον ΑΟ Τρίκαλα και την Παναχαϊκή στο γήπεδο μας διεχξήθη πριν από 57 χρόνια, το 1964. Ήταν το δεύτερο παιχνίδι των αγώνων μπαράζ για την άνοδο στην Α’ Εθνική με τα Τρίκαλα να επικρατούν με γκολ του Χαριτίδη. Η είδηση είναι στον αριθμό των φιλάθλων που παρακολούθησαν το παιχνίδι: Πάνω από 12.000 ενώ κόπηκαν 8.500 εισιτήρια!!!

Οι πρώτοι των τεσσάρων ομίλων της Β’ Εθνικής εκείνης της περιόδου (ΑΟ Τρίκαλα, Παναχαϊκή, Προοδευτική, Φίλιπποι Καβάλας) έκαναν ένα μίνι πρωτάθλημα παίζοντας όλοι με όλους μέσα έξω και οι δύο πρώτοι της ειδικής βαθμολογίας που προέκυψε (Τρίκαλα και Προοδευτική) ανήλθαν στην Α’ Εθνική.

Τα Τρίκαλα υποδέχτηκαν την Παναχαϊκή στην δεύτερη αγωνιστική και επικράτησαν με 1-0 χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Χαριτίδης στο 65’. Περιττό να σημειωθεί ότι το γήπεδο ήταν κατάμεστο, πάνω από 12.000 φίλαθλοι παρακολούθησαν το παιχνίδι ενώ κόπηκαν 8.500 (!!!) εισιτήρια με το ακριβότερο να κοστίζει 20 δραχμές.