Μεγάλο πένθος για τον Α.Π.Σ. Ολυμπιακό Πατρών

Μεγάλο πένθος για τον Α.Π.Σ. Ολυμπιακό Πατρών καθώς έφυγε από την ζωή ο Γεώργιος Σκούρας, πρόεδρος επί μία εικοσιπενταετία στον σύλλογο και από τους ιδρυτές του τμήματος χάντμπολ της Πατρινής ομάδας, από το 1984 – 2006, φτάνοντας το μέχρι την Α΄ Εθνική κατηγορία.

Επί των ημερών των αναδείχθηκαν σπουδαίοι Πατρινοί χαντμπολίστες από τον σύλλογο που φόρεσαν μάλιστα και την φανέλα με το εθνόσημο, όπως ο Γεώργιος Μανέτας, Δημήτριος Γούτης, Δημήτριος Σακελλαρόπουλος, με κορυφαίο τον έκτο Ολυμπιονίκη του 2004 στην Ολυμπιάδα της Αθήνας με την εθνική Ελλάδος ανδρών, τον Ανδρέα Τρουπή.

Την 10ετία του 1990 τα τμήματα υποδομών πρωταγωνιστούσαν στις τελικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων, με αποκορύφωμα την περίοδο 1994-95 η ομάδα μίνι κατέκτησε την 3η θέση στην τελική φάση της Πεντέλης και την περίοδο 1995-96 με την ομάδα παίδων κατέκτησε πάλι την 3η θέση στην Πεντέλη. Προπονητής και τις δύο χρονιές ήταν ο Τρύφων Ανδρικόπουλος. Από τον Ολυμπιακό Πατρών ξεκίνησε ως παίκτης και Γεώργος Καρασαβίδης, όπου αργότερα ως προπονητής έφτασε να είναι πρώτος προπονητής του Ολυμπιακού Πειραιώς.

Επί των ημερών του στην Πατρινή ομάδα ως αθλητής είχε αγωνισθεί και ο Γιάννης Θεοδοσάκης που μόλις σταμάτησε την ενεργό δράση ασχολήθηκε με την διαιτησία, που έφτασε να σφυρίζει έως την Α΄ εθνική κατηγορία.

Στις προσπάθειες του Γεωργίου Σκούρα ο Ολυμπιακός Πατρών να πρωταγωνιστεί σε αρκετό μεγάλο επίπεδο, πάρα πολύ καλοί Πατρινοί παίκτες φόρεσαν την φανέλα της ομάδας, όπως ήταν ο Γεώργιος Παπαγεωργίου, Σάκης και Αλέξιος Παπαγιαννόπουλος, Κώστας Διαμαντόπουλος, Αλέξανδρος Μπορνιβέλι, κ.α.

Τέλος ο εκλιπών είχε διατελέσει και από διάφορες θέσεις ευθύνης στο Δ.Σ. της Τ.Ε. ΟΧΕ Νοτ. – Δυτ. Πελοποννήσου για πολλά χρόνια προσφέροντας τα μέγιστα.

Αξίζει να σημειωθεί η ειρωνεία της τύχης, γιατί από τον Σεπτέμβριο με πρωτοβουλία του γεν. γραμματέα της ομάδας Κώστα Καλπουζάνη, ο Ολυμπιακός Πατρών ενεργοποιεί πάλι το τμήμα χάντμπολ μετά από 18 χρόνια και ο εκλιπών δεν θα δει το αγαπημένο του τμήμα πάλι ενεργό.

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα Τετάρτη στις 18.00 στο Κρυονέρι (Ασάνι) Καλαβρύτων.