Μετράει αντίστροφα η έναρξη του πρωταθλήματος των “φτωχών”

Ξεκινάει αυτό το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα της Γ’ Κατηγορίας, με την συμμετοχή συνολικά 17 ομάδων, οι οποίες έχουν χωριστεί σε δύο ομίλους.

Αναλυτικά οι δύο όμιλοι και οι ομάδες που τους αποτελούν έχουν ως εξής :

Α’ Όμιλος (9 ομάδες) : ΑΕΚ Πατρών, ΑΠΟ Αρόης, Ατρόμητος Ζαρουχλεϊκων, Ίκαρος Πετρωτού, ΠΑΟΚ Πάτρας 2018, Πείρος Ισώματος, ΑΕ Περιβόλας, Ρομαϊκός

Β’ Όμιλος (8 ομάδες) : ΑΟ Αιγίου 2019, Αργυρά, Αυτόνομη, Ζαβλάνι, Φλόγα Κ. Καστριτσίου, Φλόγα Ροδιάς, Φοίνικας Αγυιάς, Ψηλαλώνια

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ – ΠΡΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΟΜΑΔΩΝ

Από την Γ’ Κατηγορία θα ανέβουν συνολικά 4 ομάδες (δύο από κάθε όμιλο), με την κανονική περίοδο να ολοκληρώνεται σε 14 αγωνιστικές και στην συνέχεια να υπάρχουν αγώνες Play-Off, στα οποία θα συμμετέχουν οι 4 πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

Αυτές οι ομάδες θα αγωνισθούν σε ένα μίνι-πρωτάθλημα δύο γύρων (μόνο με αυτές του ομίλου τους), ξεκινώντας με βαθμούς bonus ανάλογα με την θέση που θα έχουν τερματίσει στην κανονική περίοδο.

Η bonus βαθμολογία με την οποία θα ξεκινούν οι αγώνες Play-Off θα προκύπτει ως εξής:

Oι βαθμοί που θα συγκεντρώσουν οι ομάδες στον Όμιλό τους μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου θα μεταφερθούν στους αγώνες Play-Off, εφόσον προηγουμένως διαιρεθούν με το συντελεστή τρία (3). Δηλαδή, αν μία ομάδα συγκεντρώσει 45 βαθμούς θα συνεχίσει με 15 βαθμούς, αν κάποια ομάδα συγκεντρώσει 41 βαθμούς θα συνεχίσει με 14 βαθμούς, ενώ αν συγκεντρώσει 40 βαθμούς θα συνεχίσει με 13 βαθμούς.

Σε περίπτωση που το πηλίκο είναι δεκαδικός αριθμός, εάν είναι από 0,5 και άνω το κλάσμα θα προσμετράτε σε ακέραια μονάδα, υπέρ του σωματείου (π.χ. 2,5 το σωματείο θα ξεκινήσει με 3 βαθμούς), ενώ αν είναι κάτω από 0,5 θα προσμετράτε κατά του σωματείου (π.χ. 2,4 το σωματείο θα ξεκινήσει με 2 βαθμούς).

Στην περίπτωση που υπάρξει ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων ισχύουν όσα προβλέπονται στο άρθρο 20 του Κ.Α.Π. Επαγγελματικών και Ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων για το μίνι πρωτάθλημα ενός γύρου (διαφορά τερμάτων, καλύτερη επίθεση, καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων).

Η σειρά των αγώνων Play-Off θα προκύψει μετά από κλήρωση.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος έχει ως εξής :

Α’ Όμιλος

Ολυμπιακός Πατρών-Πείρος Ισώματος

Ίκαρος Πετρωτού-Περιβόλα

Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων-Π.Α.Ο.Κ. Πάτρας 2018

Ρομαϊκός Α.Σ.-Α.Ε.Κ. Πατρών

Ρεπό : Αρόη Α.Π.Ο.

Β’ Όμιλος

Ζαβλάνι ΑΠΣ-Αργυρά Πατρών

Φοίνικας Αγυιάς-Φλόγα Κάτω Καστριτσίου

Ψηλαλώνια-Αυτόνομη Π.Ο.

Φλόγα Ρόδιας-ΑΟ Αιγίου 2019