Με Ράπτη οι κλήσεις της Εθνικής

    Τους αθλητές που θα πάρουν μέρος στην προετοιμασία της Εθνικής ανδρών ενόψει της συμμετοχής της στον 6ο προκριματικό όμιλο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος γνωστοποίησε ο Δημήτριος Ανδρεόπουλος.

    Ανάμεσα στις κλήσεις είναι ο Πατρινός, Αλέξανδρος Ράπτης του Παναθηναϊκού, που ξεκίνησε την καριέρα του στα παιδικά τμήματα της Α.Ε.Π. Ολυμπιάς το 2013 σε ηλικία 13 ετών. Πέρυσι κατέκτησε Λιγκ Καπ και πρωτάθλημα με τους “πράσινους”, ενώ , αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος αθλητής του πρωταθλήματος, καθώς και καλύτερος ακραίος στην ομάδα της χρονιάς.

    Η αποστολή της Εθνικής ανδρών θα αναχωρήσει για το Βραχάτι μετά τα μοριακά τεστ covid-19 που θα πραγματοποιηθούν στο Ιδιωτικό νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center. Η προετοιμασία θα αρχίσει την Τρίτη 20 Απριλίου.

    Αντίπαλοι του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον 6ο όμιλο είναι η Γεωργία, το Μαυροβούνιο και το Αζερμπαϊτζάν. Το πρώτο τουρνουά θα γίνει στην Τιφλίδα (Γεωργία) από τις 7 έως τις 9 Μαΐου και το δεύτερο στην Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο) από 14 έως 16 Μαΐου.

    Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 4 χώρες (Πολωνία, Τσεχία, Φινλανδία, Εσθονία). Την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει ήδη οι διοργανώτριες χώρες και η τελική οκτάδα του Ευρωβόλεϊ του 2019 (Σερβία, Σλοβενία, Γαλλία, Ρωσία, Ιταλία, Ουκρανία, Γερμανία, Λευκορωσία).

    Οι επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού Δημήτρη Ανδρεόπουλου:

    Πασαδόροι: Κωνσταντίνος Στιβαχτής, Σταύρος Κασαμπαλής.

    Ακραίοι: Ραφαήλ Κουμεντάκης, Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, Αθανάσιος Πρωτοψάλτης, Φροίξος Κωτσάκης, Κυριάκος Σπυριούνης.

    Κεντρικοί: Γεώργιος Πετρέας, Θεόδωρος Βουλκίδης, Νικόλαος Παπαγγελόπουλος, Γεώργιος Παπαλεξίου.

    Διαγώνιοι: Νικόλαος Ζουπάνι, Αλέξανδρος Ράπτης, Νικόλαος Μήλης.

    Λίμπερο: Μενέλαος Κοκκινάκης, Δημήτριος Ζήσης.