Με το δεξί ξεκίνησε η χρονιά για τη Νίκη Προαστείου (pics)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Β. Τσάκης (Γ. Βασιλόπουλος-Δ. Σακελιάς)
ΣΚΟΡΕΡ: 31΄Χρ. Θεοδωρακόπουλος, 60΄ Καρέλας
AΠΟΒΟΛΗ: 88΄ (απευθείας κόκκινη)

Η Νίκη Προαστείου ξεκίνησε ιδανικά τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα του Β΄ Ομίλου της Α΄ Κατηγορίας, επικρατώντας με 2-0 του Αστέρα Λεοντίου στην πρεμιέρα. Οι “νεοφώτιστοι” στην κατηγορία Λεοντίτες έγραψαν ιστορία, καθώς αυτό ήταν το πρώτο τους παιχνίδι στη νέα τους κατηγορία, παρότι δεν το συνδύασαν με μια σημαντική νίκη.

Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Προαστείου κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο 31ο λεπτό με ένα εντυπωσιακό σουτ του Χριστόφορου Θεοδωρακόπουλου που έστειλε την μπάλα στη γωνία του ανήμπορου να αντιδράσει, Περικλή Σολωμού. Το γκολ αυτό ήρθε σε μια στιγμή που το παιχνίδι ήταν αρκετά ισορροπημένο, αλλά η ποιότητα του σουτ, «έσπασε» την ισοπαλία, βάζοντας τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ.

Στο 20ο λεπτό ο Αστέρας είχε χάσει σπουδαία ευκαιρία να προηγηθεί όταν ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Ανδρεόπουλου, ο Μανούσος πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Η ψυχολογία της Νίκης μετά το γκολ ανέβηκε και κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού, χωρίς όμως να δημιουργήσει πολλές μεγάλες ευκαιρίες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός παρέμεινε καλός, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να ελέγξουν τον αγώνα. Η Νίκη Προαστείου ωστόσο κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 60ο λεπτό, όταν, μετά από φάση διαρκείας μέσα στην περιοχή του Αστέρα Λεοντίου, ο Καρέλας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη για την ομάδα του.

Παρά την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να αντιδράσουν, οι γηπεδούχοι διατήρησαν τον έλεγχο και την αμυντική τους σταθερότητα, ενώ ο Αστέρας δεν κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία της Νίκης με εξαίρεση την φάση στις καθυστερήσεις, όταν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Σμιγάδη και ο δεύτερος του είπε «όχι».

Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με τη Νίκη Προαστείου να πανηγυρίζει μια δίκαιη νίκη στην ιστορική της πρεμιέρα, ξεκινώντας με το δεξί το πρωτάθλημα και δείχνοντας ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική στη νέα κατηγορία. Mάλιστα είχε και ένα ακυρωθέν γκολ στο 90ο λεπτό με τον Παπαδιονυσίου να υποδεικνύεται σε αντικανονική θέση.

Με αυτή τη νίκη, η Νίκη Προαστείου παίρνει πολύτιμη ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ ο Αστέρας Λεοντίου θα πρέπει να βρει τον τρόπο να ανακάμψει και να διορθώσει τις αδυναμίες που εμφανίστηκαν στην πρεμιέρα.

Στο 88ο λεπτό ο Αστέρας Λεοντίου έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Δημήτρη Γελάσιου με απευθείας κόκκινη κάρτα, ο οποίος κλώτσησε από πίσω εκτός φάσης τον παίκτη των γηπεδούχων, Σπύρο Φούντο.

Συνθέσεις:

ΝΙΚΗ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ (Γ. Δημητρόπουλος): Σμιγάδης, Σταματάκης, Π. Θεοδωρακόπουλος, Τζώρτζης, Πολύδωρος, Διαμαντόπουλος (15΄ λ.τ. Παναγιωτόπουλος), Ζεκιάι (46΄Χρυσανθακόπουλος), Χρ. Θεοδωρακόπουλος, Μητρόπουλος (60΄ Παπαδιονυσίου), Φούντος, Καρέλας (60΄ Καπνιάρης).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΛΕΟΝΤΙΟΥ (Δ. Βαλσαμής): Σολωμός, Λαζαρίδης (60΄ Στασινόπουλος), Κοκοβίκας, Μανούσος, Λάϊος, Γελάσιος, Σίψας (70΄Λιακόπουλος), Τσάμης (79΄ Παναγιωτόπουλος), Φραντζής, Ανδρεόπουλος, Στρέκλας (79΄ Παναγιωτακόπουλος).

Φωτογραφικό υλικό από την αναμέτρηση εδώ.