Με όνειρα και ελπίδες ο Προμηθέας απέναντι στην Μάλαγα

Στην Ισπανία και συγκεκριμένα στη Μάλαγα αγωνίζεται σήμερα (3/4), στις 22:00, ο Προμηθέας Πατρών, απέναντι στην Ουνικάχα. 

Έχοντας πει «όχι» στην ΑΕΚ, στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των «16» του BCL, όταν πέρασαν με 67-79 από τα Λιόσια, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου θα προσπαθήσουν να κάνουν την υπέρβαση απέναντι στους πανίσχυρους Ισπανούς. 

Η πρώτη του 1ου ομίλου στην κανονική περίοδο με 4-2, Μάλαγα, προκρίθηκε απευθείας, σύμφωνα με το σύστημα διεξαγωγής, στη φάση των «16», για να ολοκληρώσει αήττητη το “Top-16”, δηλαδή με 6-0, στον 9ο όμιλο. 

Ο Προμηθέας καλείται δηλαδή να… ξεπεράσει το εμπόδιο μίας ομάδας που σε 12 αγώνες έχει υποπέσει μόνο σε 2 ήττες (10-2) μέχρι στιγμής και δεν… βλέπει τίποτε άλλο παρά το φάιναλ φορ του Βελιγραδίου. Ο Ιμπον Ναβάρο έχει δημιουργήσει ένα αξιόμαχο σύνολο με υψηλές προσδοκίες. Είναι μία φύσει επιθετική ομάδα, όπως φαίνεται και από τους 201 πόντους που πέτυχαν στα δύο τελευταία παιχνίδια τους στη Liga Endesa. Μάλιστα έχουν ρεκόρ 7-1 στα τελευταία 8 ματς που έχουν δώσει σε όλες τις διοργανώσεις. 

Πως έφτασε ο Προμηθέας στις 8 καλύτερες ομάδες του BCL την τρέχουσα σεζόν; Ήταν τρίτος στον 2ο όμιλο στην κανονική περίοδο, με ρεκόρ 3-3, κι ενώ πρώτη στο ίδιο γκρουπ είχε τερματίσει η Ντιζόν με 5-1 και 2η η Ρίτας Βίλνιους με 4-2. Στα Play-In απέκλεισε με 2-0 τη Λε Μαν (68-78 και 91-78). Στη φάση των «16», οι Αχαιοί ισοβάθμισαν με την πρώτη Μούρθια, με 4-2, αλλά οι Ισπανοί είχαν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία, του 12ου ομίλου. 

Στην Basket League, ο Προμηθέας προέρχεται από βαριά ήττα (93-62) από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, για την 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στην Basket League, ενώ έχει αναβληθεί ο αγώνας του με τον Παναθηναϊκό (ξανά στο ΟΑΚΑ) της πρεμιέρας του Τοπ 6 στην Basket League, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη για την περασμένη Κυριακή (31/3).

Ο Προμηθέας θα υποδεχτεί την Ουνικάχα Μάλαγα στην Πάτρα, στις 9 Απριλίου (19:30) για τον δεύτερο αγώνα, ενώ αν χρειαστεί και τρίτο ματς στην προημιτελική φάση του BCL, τότε αυτό θα διεξαχθεί επί ισπανικού εδάφους στις 17 Απριλίου και ώρα 21:30.