Μια ιστορία από τα παλιά…

Τα παιχνίδια λιγοστεύουν και κάθε πετυχημένο αποτέλεσμα φέρνει τις ομάδες πιο κοντά στο στόχο τους. Ο πρωτοπόρος πλέον Ιωνικός, μετά από τρεις νίκες στη σειρά, υπερασπίζεται τη θέση του.

Είναι μάλιστα τρεις βαθμούς μπροστά. Το εμπόδιό του αυτή τη φορά λέγεται Παναχαϊκή, μια ομάδα που ξεκίνησε φιλόδοξα, αλλά έμεινε νωρίς πίσω. Μάλιστα έκανε την πρώτη ήττα της στον πρώτο γύρο από τον Ιωνικό με 1-0 (90’ σουτ Ομάρ) για να ακολουθήσουν και άλλα άτυχα αποτελέσματα.

Έτσι τώρα η Παναχαϊκή βρίσκεται να ψάχνει αρχικά τον τρόπο να είναι στην πρώτη εξάδα και για το λόγο αυτό θα παίξει στη Νεάπολη για ότι καλύτερο μπορεί. Δεν έχει νίκη στα έξι τελευταία εκτός έδρας με τέσσερις ισοπαλίες όμως και δύο ήττες στην Κρήτη.

Η ιστορία των δύο ομάδων έχει πολλά παιχνίδια από τη δεκαετία του ’60. Ωστόσο υπάρχουν και αξέχαστα, όπως η νίκη της Παναχαϊκής το 2002 στη Νεάπολη, μοναδική στην Α’ Εθνική στην έδρα του Ιωνικού και μοναδική εκεί τα τελευταία 35 χρόνια για τα πρωταθλήματα. Γιατί στο Κύπελλο πέρσι η Παναχαϊκή απέκλεισε τον Ιωνικό στη Νεάπολη, με νίκη 2-1 (40’ σουτ Μάναλης – 17’ σουτ Μωραίτης, 77’ κεφαλιά Κυνηγόπουλος).

Αλλά να θυμηθούμε εκείνο το ιστορικό παιχνίδι του 2002. Τελευταία αγωνιστική στην Α’ Εθνική και ο Εθνικός Αστέρας με την Παναχαϊκή μάχονται για την παραμονή. Η ομάδα της Πάτρας νικά 2-0 στη Νεάπολη τον Ιωνικό (53’ κεφαλιά Βούκτσεβιτς, 70’ σουτ Ιστιόλ) και περιμένει με αγωνία τη λήξη του αγώνα Εθνικού Αστέρα – Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός νικά 2-1 και ο Εθνικός Αστέρας υποβιβάζεται, ενώ η Παναχαϊκή πανηγυρίζει την παραμονή της.