Μια προϊστορία γεμάτη…συγκινήσεις

Σε ένα…flashback του περσινού ημιτελικού του Super Cup, ο Προμηθέας αντιμετωπίζει την ΑΕΚ στο «Δημήτριος Τόφαλος» στον δεύτερο ημιτελικό του 2ου HNC SuperCup (25/9- 21:00) σε μια αναμέτρηση με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ανάμεσα σε δύο από τις κορυφαίες ομάδες του ελληνικού μπάσκετ.

T oπαιχνίδι θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3 και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΙ Πάτρας 89,4. Ο νικητής θα αγωνιστεί στον τελικό της Κυριακής με τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ- Λαύριο Megabolt, ενώ οι δύο χαμένοι θα παίξουν μεταξύ τους στον Μικρό τελικό, με στόχο την 3η θέση.

Ο αντίπαλος

Πρόκειται για έναν από τους μεγαλύτερους συλλόγους στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και γενικότερα του ελληνικού αθλητισμού. Η «Ένωση» έχει κατακτήσει 8 πρωταθλήματα Ελλάδος, 5 κύπελλα και 3 Ευρωπαϊκά και φέτος ευελπιστεί να σηκώσει και το πρώτο Super Cup της ιστορίας της. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού έκανε ολικό «λίφτινγκ» και πρόκειται να παρουσιάσει μια πολύ διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι.

Άλλαξε ο προπονητής, με τον Δέδα να διαδέχεται τους Παπαθεοδώρου και Αγγέλου, έφυγαν πολλοί σημαντικοί παίκτες (Ζήσης, Langford, Moreira, Macioulis, Lojeski) και αντικαταστάθηκαν από άλλους, εξίσου ποιοτικούς παίκτες (Colom, Παππάς, Jelovac, Μπόγρης, Vaulet). Συνεπώς, πρόκειται για μια ομάδα ολοκαίνουρια, που μένει να φανεί αν η έλλειψη χημείας θα της στοιχίσει στο Super Cup ή αν μπορεί να μετατρέψει το «άγνωστο» σε πλεονέκτημα, ώστε να αιφνιδιάσει τους αντιπάλους της.

Η μεταγραφή του Quino Colom ήταν μια κίνηση που αν μη τι άλλο προσδίδει τεράστια ποιότητα στην περιφερειακή γραμμή της ΑΕΚ. Ο Ισπανός, με τεράστια εμπειρία και παραστάσεις από την Ευρωλίγκα αποτέλεσε την πιο εντυπωσιακή κίνηση της «Ένωσης» στο μεταγραφικό παζάρι. Πρόκειται για έναν παίκτη- «assist machine», που κύριο μέλημα στο παιχνίδι του είναι η οργάνωση του παιχνιδιού και το πώς να αξιοποιεί τους συμπαίκτες του. Ενδεικτικό της ποιότητας του συγκεκριμένου παίκτη πως τη σεζόν 2016-17 με την Ούνιξ Καζάν στο Eurocup μετρούσε 8,4 ασίστ μέσο όρο, ενώ και στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της Βαλένθια υπήρξαν παιχνίδια που μετρούσε διψήφιο αριθμό ασίστ

Μια προϊστορία γεμάτη…συγκινήσεις

Δεν είναι πρώτη φορά που Προμηθέας και ΑΕΚ διασταυρώνουν τα ξίφη τους σε ένα παιχνίδι με τεράστιο διακύβευμα. Τη σεζόν 2018-19 οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν για τα ημιτελικά του πρωταθλήματος, με τους «Προμηθείς» να επικρατούν με συνολικό σκορ 3-2 μετά από μια συγκλονιστική ημιτελική σειρά, παίρνοντας το εισιτήριο για τους τελικούς για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Ένα χρόνο αργότερα, οι δύο αντίπαλοι συγκρούστηκαν στον τελικό του κυπέλλου στα «Δύο Αοράκια», με τον «Δικέφαλο» να επικρατεί στις λεπτομέρειες (61-57), με πρωταγωνιστή έναν νυν παίκτη των Πατρινών, τον Kendrick Ray. Τελευταία μεγάλη συνάντηση ήταν ο περσινός ημιτελικός του Super Cup στο Περιστέρι, όπου ο Προμηθέας παίζοντας απολαυστικό μπάσκετ στο δεύτερο μέρος επικράτησε με 98-88 και προκρίθηκε στον τελικό της διοργάνωσης, την οποία μετέπειτα κατέκτησε