Μοναδικός Βασίλης Καρράς στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3 (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο σπουδαίος λαϊκός ερμηνευτής και ένας εκ των κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών ο Βασίλης Καρράς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Σωτηρόπουλου και του Αποστόλη Νικολόπουλου στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3.

Το βράδυ της Δευτέρας (25/1) ο Βασίλης Καρράς μίλησε για την παγκόσμια διαδικτυακή συναυλία που θα γίνει το προσεχές Σάββατο (30/1-21:30) με τη συμμετοχή του ίδιου και καλλιτεχνών όπως ο Νίκος Μακρόπουλος, ο Νίκος Ζωϊδάκης, ο Γιάννης Καψάλης, ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο Μάκης Σεβίλογλου και ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης.

Αρχικά και αφού ο Γιώργος Σωτηρόπουλος και ο Αποστόλης Νικολόπουλος καλωσόρισαν τον Βασίλη Καρρά με τη διαχρονική ατάκα “Καλησπέρα και Καλή Βραδιά”, ο κορυφαίος καλλιτέχνης τόνισε:

“Θέλουμε να δώσουμε μία νότα αισιοδοξίας και ένα χαμόγελο στον απανταχού ελληνισμό. Τα παιδιά (σ.σ. υπόλοιποι καλλιτέχνες) μόλις τους είπα το θέμα ήταν τρελαμένα. Αμέσως συμφώνησαν. Πιστεύω καταφέραμε κάτι πάρα πολύ δύσκολο για αυτούς τους καιρούς. Μέσα σε ένα μαγαζί να οργανώσουμε κάτι τέτοιο. Το αποτέλεσμα μετράει και συγχρόνως μας ήρθε η ιδέα να κάνουμε ένα μικρό αφιέρωμα στον Στέλιο Καζαντζίδη σε αυτόν τον σπουδαίο άνδρα και τραγουδιστή που πέρασε από τη χώρα μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τους παλαιότερους. Έχει τραγουδήσει (σ.σ. Καζαντζίδης) σε δύσκολους καιρούς. Πιστεύω ότι όλη αυτή η ταλαιπωρία θα μας βγει σε καλό για να χαμογελάσει λίγο ο κόσμος. Να περάσει δύο νότες ευχάριστες στο σπίτι του. Με ένα εισιτήριο 9-10 άτομα μπορούν να δουν την παράσταση σε ένα σπίτι. Αυτό είναι ακόμα πιο καλό για όλους. Με ένα φράγκο ουσιαστικά μπορούν να δουν πολλούς καλλιτέχνες. Εγώ είμαι αισιόδοξος και θα προσπαθήσω να κάνω και άλλα πράγματα. Ότι περνάει από το χέρι μου. Είναι 50-60 άτομα και αρκετός κόσμος που βοηθάει που δεν φαίνεται για να βγει αυτό στον αέρα. Τα εύσημα πρέπει να πάρουν τα νέα παιδιά, οι νέοι τραγουδιστές που με την πρώτη πρόσκληση ήταν εκεί και 8 με 10 ώρες την ημέρα για 10 με 12 μέρες ήταν κλειδωμένοι εκεί για να δουλέψουν. Είναι άξιοι συγχαρητηρίων όλα αυτά τα παιδιά”.

Για το πώς περνά την καραντίνα:

“Καραντίνα… Όπως όλος ο κόσμος. Δεν μπορώ να έχω κάποια διαφορά από τους άλλους. Προσέχω γιατί προσέχουν. Πρέπει να προσέχουμε για να έχουμε. Τι να κάνω. Προσαρμόστηκα πάνω σε αυτό που μας συμβαίνει. Βέβαια, τα βλέπω κάπως τραγικά τα πράγματα όπως τα φτιάχνουν. Μακάρι να μην είναι τόσο τραγικά, θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι τόσο τραγικά. Υπάρχει αυτό το πράγμα (σ.σ. κορονοϊός). Μακάρι να φύγει γρήγορα από πάνω μας γιατί θα έρθουν χειρότερες μέρες”.

Πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα σου;

“Εμένα εντελώς. Άνω κάτω έχει γίνει…”

Η επόμενη μέρα στη νύχτα;

“Ήταν πολύ ωραίο αυτό που είπες, αλλά η επόμενη μέρα δεν είναι νύχτα, είναι μέρα… Φτάσαμε 50 χρόνια σε αυτό το πράγμα και είναι δύσκολα. Το ευχάριστο είναι ότι άρχισα να βλέπω τηλεόραση μετά από τόσα χρόνια για να περνάει η ώρα”

Σου αρέσει που βλέπεις τηλεόραση; 

“Είναι καλή τις πρώτες μέρες… Μετά είναι μία φυλακή. Ευτυχώς έζησα 50 χρόνια σαν άνθρωπος…”

Στη συνέχεια ο Βασίλης Καρράς ανέφερε πως του λείπει το τραγούδι και οι εμφανίσεις του:

“Μας λείπει το τραγούδι. Δεν είναι μόνο δουλειά, είναι δημιουργία, είναι επικοινωνία, ξεχνάς αυτά που έχεις μέσα σου. Δίνεις και περιμένεις να πάρεις ένα χειροκρότημα. Αυτά όλα μου λείπουν. Δεν περίμενα να μου έλειπαν τόσο πολύ. Είναι καψούρα, είναι πάθος. Το μικρόβιο αυτό μόνο ο ίδιος ο καλλιτέχνης μπορεί να το σκοτώσει. Θα το πάρει μαζί του”.

Για το αν το καταλάβει όταν έρθει η ώρα να σκοτώσει το μικρόβιο:

“Όλοι το καταλαβαίνουμε αλλά δεν μπορούμε να το αποχωριστούμε. Για καλλιτέχνες μιλάω. Καλλιτέχνης δεν πάει να πει να σε δείχνει η τηλεόραση και να φαίνεσαι μπροστά, ο εσωτερικός κόσμος πρέπει να είναι καλλιτέχνης. Ο καλλιτέχνης είναι ένας απλός άνθρωπος που κάνει κάτι. Λέει αυτό που αγαπάει. Δεν είναι κάτι παραπάνω από τους άλλους. Απλώς θέλω να πιστεύω ότι έχει ευαισθησίες μέσα του. Είναι ψυχούλες οι καλλιτέχνες. Τραγουδάνε την αγάπη, τραγουδάνε τον έρωτα, τραγουδάνε τον πόνο και βεβαίως το βιώνουν όλο αυτό”

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να έχει ένας νέος καλλιτέχνης: 

“Θέλει κουράγια και υπομονή έτσι όπως έγινε η εποχή μας. Θα έλεγα ότι είναι δύσκολα πλέον για το νέο καλλιτέχνη. Ενώ παλιά εμείς λέγαμε ότι είναι δύσκολα για εμάς. Τώρα είναι δύσκολα για τα παιδιά αυτά. Δεν μπορεί με ένα μεροκάματο ή με δύο να καλυφθούν όλοι ειδικά έτσι όπως είναι η αγορά μας. Πρέπει να κάνει και άλλη δουλειά και μόνο αν το έχει σαν καψούρα να το κάνει. Μόνο έτσι μπορεί να στηριχτεί”.

Αν υπάρχει μυστικό για την αγάπη του κόσμου:

“Βέβαια υπάρχει. Να αγαπάς αυτό που κάνεις. Και φυσικά να είσαι αυθεντικός”

Αν ο κόσμος καταλαβαίνει την υποκρισία:

“Πάρα πολύ καλά…”

Για το αν κερδίζεις όταν είσαι αυθεντικός :

“Το θέμα δεν είναι να κερδίζεις μόνο στη ζωή… Μπορεί να πουλήσεις κουλούρια και να κερδίζεις. Την αξιοπρέπεια και το κύρος που κρατάς μέσα σου…”

Και το πώς θα σε θυμούνται:

“Α μπράβο… Μπορεί να πουλάς κουλούρια στη γωνία και να μην μπορούν να σου πουν Βασίλη…”

Για τα επόμενα σχεδία του:

“Δεν είναι καιρός να κάνουμε σχέδια. Είναι καιρός να κάνουμε υπομονή μόνο. Τίποτα άλλο. Ο Θεός δεν τα έχει καλά μαζί μας τελευταία. Δεν μας αφήνει να ονειρευόμαστε. Πιστεύω και περιμένω σε ένα καλύτερο αύριο για όλη την ανθρωπότητα”.

Για το αν ετοιμάζει κάτι δισκογραφικά:

“Ναι βέβαια. Είμαι στα τελειώματα. Έχω λίγο χρόνο ακόμα πιστεύω”.

Για την Πάτρα:

“Η Πάτρα είναι μία από τις αγαπημένες μου πόλεις γιατί όταν έρχομαι δεν το κάνω μόνο για να τραγουδήσω. Μένω και ένα βράδυ ακόμα για να δω τους φίλους μου”.

Προς το φινάλε της κουβέντας, ο Γιώργος Σωτηρόπουλος ανέφερε μία ιστορία που αφορά την Παναχαϊκή και πως ο Γιώργος Μύρτσος είχε μάθει στους συμπαίκτες του τον Βασίλη Καρρά. Πριν 30 χρόνια σε προετοιμασία των “κοκκινόμαυρων” στην Βουλγαρία, ο Γιώργος Μύρτσος είχε εμφανίσει στην αποστολή της ομάδας δίσκους του Καρρά που τότε έκανε τεράστια επιτυχία με το “Νύχτα Ξελογιάστρα”:

“Ναι, ναι ο Γιώργος (σ.σ. Μύρτσος)… Έχει ανοίξει πολλούς δρόμους για μένα…”

Τέλος, ο Βασίλης Καρράς ήταν αυτός που έκανε και την κλήρωση για το κασκόλ της Παναχαϊκής που δόθηκε ως δώρο έπειτα από διαγωνισμό κατά τη διάρκεια της εκπομπής σε έναν τυχερό ακροατή.

Ακούστε και το ηχητικό πατώντας ΕΔΩ