Μόνο μια λέξη: Τετέλεσται…

Η Παναχαϊκή γνώρισε οδυνηρή ήττα από τον Διαγόρα Ρόδου στην Πάτρα (0-1) και το όνειρο της ανόδου, μοιάζει απατηλό …

Δύο δοκάρια για την Παναχαϊκή στο δεύτερο ημίχρονο με τον Βέλικο Μπάτροβιτς (51′) και Κουσκουνά (90+4′).

Η ομάδα του Χρήστου Παρασκευόπουλου ήταν αυτή, η οποία μπήκε πιο επιθετικά στα πρώτα λεπτά του αγώνα, με την πρώτη καλή στιγμή του ματς να καταγράφεται στο 11΄ και να ανήκει στους  «κοκκινόμαυρους», με την κεφαλιά του Μπάτροβιτς να καταλήγει στα χέρια του Τσέλιου.

Από το σημείο εκείνο και μετά το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, ανάμεσα στις δύο ομάδες, χωρίς να υπάρχει η μεγάλη φάση, ενδεικτικό των πολλών λαθών που υπήρχαν στην μεσαία γραμμή. Με το πέρας τη ώρας η Παναχαϊκή συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας, χωρίς όμως να την έχει μετουσιώσει σε κάποια αξιόλογη στιγμή για την ίδια. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Σάκη Θεοδοσιάδη,  από το 20΄ και μετά κατάφερε να ισορροπήσει το ματς και ευτύχησε στην πρώτη καλή φάση στο ματς, να ανοίξει το σκορ.

Ήταν το 30΄ όταν έπειτα από σέντρα του Ντοριβάλ, ο Λιναρδός που στο παρελθόν πέρασε από την Παναχαϊκή, με πλασέ στην κίνηση νίκησε τον Κολοβούρη για να κάνει το 0-1…  Οι γηπεδούχοι μετά το γκολ που δέχτηκαν πίεσαν προκειμένου να φτάσουν στην ισοφάριση. Στο 36΄ έπειτα από γύρισμα του Σταμόπουλου, ο Ανάκογλου βρέθηκε μέσα στην περιοχή, το σουτ όμως που έκανε έφυγε ψηλά άουτ. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι στο σκορ, το οποίο και διατηρήθηκε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Στην επανάληψη η Παναχαϊκή ανέβασε στροφές προκειμένου να φτάσει στην ισοφάριση. Αυτό θα μπορούσε να γίνει στην φάση του 51΄, το σουτ όμως του Μπάτροβιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέλιου. Με το πέρας της ώρας η Παναχαϊκή ενέτεινε την πίεση της και είχε ακόμα τρεις καλές στιγμές στο 65΄, το 67΄ και το 72΄ με τους Μπρους, Τσερούτι και Μπάτροβιτς, αυτές όμως δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 95΄ η Παναχαϊκή είχε μία ακόμα ευκαιρία για να σκοράρει η προσπάθεια του Κουσκουνά όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Τσέλιου, με το 0-1 να μένει ως έχει μέχρι την λήξη του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπήρξαν διαμαρτυρίες από την Παναχαϊκή προς το διαιτητή για ανατροπή του Σταμόπουλου στο 93 χέρι στην ενέργεια του Μπάτροβιτς. Ελέγχεται και η φάση στο 63′ για πέναλτι στον Μπάτροβιτς.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Χρήστος Παρασκευόπουλος): Κολοβούρης, Αποστολόπουλος (85′ Παπαδόπουλος), Μασούρας (59′ Τσερούτι), Πλιάτσικας, Πατάπης, Σταμόπουλος, Μπρους, Ανάκογλου, Μπάτροβιτς, Γιούσης (85′ Λαρέα), Μουστακόπουλος (71′ Κουσκουνάς).

ΔΙΑΓΟΡΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Τσέλιος, Σανδραβέλης, Κώστουλας, Σελινιωτάκης (63′ Αθανασίου), Κοντοχρήστος, Μασούρας, Ντοριβάλ (84′ Σμυρλής), Λινάρδος, Αλάεθ (84′ λ.τ Κάκκο), Γεωργίου (76′ Αυγενικού), Μπαστακός (76′ Κονέ).