Νίκος Κοτρωνιάς: «Το όραμα του Κώστα Καρπέτα για μια περιφέρεια ανθρωποκεντρική, δημιουργική»

Ο Νίκος Κοτρωνιάς (αντιστράτηγος ε.α.) και πρώην Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Αστυνομίας Δυτικής Ελλάδας, είναι υποψήφιος για την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας με τον συνδυασμό “Μαζί Αλλάζουμε” του Κώστα Καρπέτα “Δυτική Ελλάδα Μαζί Αλλάζουμε για την Πρόοδο για τον Τόπο μας” στέλνοντας το δικό του μήνυμα:

“Το όραμα του Κώστα Καρπέτα για μια περιφέρεια ανθρωποκεντρική, δημιουργική, με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο και με προτεραιότητα στις πραγματικές ανάγκες του πολίτη, ταυτίζεται με την κοινωνία των πολιτών και τις δικές μου αντιλήψεις για τους δευτεροβάθμιους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης.

Χρειαζόμαστε μια περιφέρεια δημοκρατική, που στους πρωταρχικούς στόχους της να είναι η άρση της βραδύτητας στην εφαρμογή της αποκέντρωσης, ο σεβασμός στα όρια της τοπικής αυτονομίας, το ξέπλεγμα στο γραφειοκρατικό κουβάρι των τοπικών δομών και κοινοτήτων. Μια περιφέρεια λιγότερο αυτάρεσκη και περισσότερο ουσιαστική, «φιλική» και διευκολυντική για όλους μας, που να δίνει την δέουσα σημασία στην αναδημιουργία του δεσμού μεταξύ πολιτών και θεσμικών οργάνων.

Στην καινούργια δυστοπική εποχή που φέρνουν οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης ένα μεγάλο μέρος της προσαρμογής των εδαφών και της ασφάλειας των πολιτών θα εξαρτηθεί από τις αξιόπιστες στρατηγικές που θα εκπονήσει η περιφέρεια . Μπορούν –και πρέπει– τώρα να εφαρμοστούν πολυάριθμες δράσεις πρόληψης ακραίων καιρικών φαινομένων, να κινητοποιηθούν ανθρώπινοι και οικονομικοί πόροι για να ξεκινήσει μια φιλόδοξη πολιτική προσαρμογής στη νέα εποχή για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Σ’ αυτό το μακρόπνοο σχέδιο του συνδυασμού του Κώστα Καρπέτα συμμετέχω με απόλυτη συνέπεια”.