Να κάνει το πρώτο βήμα για την 3η θέση ο Προμηθέας

Μετά την απόφαση της ΚΑΕ Προμηθέας, να μην προσφύγει στο ΑΣΕΑΔ εξαιτίας της απόρριψης των ενστάσεων από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ για τον 5ο ημιτελικό της σειράς με το Λαύριο Megabolt, η ομάδα στρέφει την προσοχή της στη σειρά των μικρών τελικών όπου θα αντιμετωπίσει με πλεονέκτημα έδρας, την ΑΕΚ.

Το πρώτο παιχνίδι της σειράς θα γίνει σήμερα το απόγευμα (18:00 ΕΡΤ SPORTS 4 ERTFLIX live) όπου θα υποδεχτεί την ΑΕΚ στο «Δ. Τόφαλος» με στόχο να πάρει τη νίκη για να κάνει το 1-0 και να αποκτήσει πλεονέκτημα για την κατάκτηση της 3ης θέσης ενώ θυμίζουμε πως η αθηναϊκή ομάδα από την πλευρά της αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στους τέσσερις αγώνες. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά, θα επιδιώξει να αφήσει πίσω της, την συναρπαστική σειρά των αγώνων με το Λαύριο Megabolt και με «όπλο» την έδρα να φτάσει στις νίκες που θα της δώσουν την 3η θέση στη φετινή basketleague.

Στα αγωνιστικά θέματα η προετοιμασία ολοκληρώθηκε την Τρίτη με τον Μάκη Γιατρά να υπολογίζει κανονικά όλους τους παίκτες. Στη διάθεσή του ο έμπειρος τεχνικός θα έχει τους Γιαννόπουλο, Χριστοδούλου, Τζέριαν Γκραντ, Λούντζη, Κλαβέλ, Μπαζίνα, Φορντ, Δημήτρη και Γιάννη Αγραβάνη, Τανούλη, Κουρουπάκη και Αγκμπελίζ, ενώ τελευταία στιγμή θα αποφασιστεί η συμμετοχή του Τζεράι Γκραντ. Το σημερινό παιχνίδι ορίστηκαν να διευθύνουν οι Πέτρος Παπαπέτρου , Βασίλης Πιτσίλκας και Νίκος Τζιοπάνος , με κομισάριο τον πατρινό Βασίλη Πίγκα. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά και διαδικτυακά από το ERTflix(ERTsports4) και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

Από την πλευρά των πατρινών ο Μιχάλης Λούντζης μιλώντας στο blog του ΕΣΑΚΕ, ανέφερε: « Πρέπει να αφήσουμε πίσω μας την σειρά με το Λαύριο Megabolt και ότι έγινε σε αυτήν, παρά την κούραση και την απογοήτευση. Πρέπει να επικεντρωθούμε στην σειρά αγώνων με την Α.Ε.Κ. και να κλείσουμε μια ιδιαίτερη, από όλες τις απόψεις, χρονιά με θετικό πρόσημο. Η ομάδα της Α.Ε.Κ. παρά τα προβλήματα της, είναι ένα δύσκολο εμπόδιο που πρέπει να υπερκεράσουμε για να κατακτήσουμε την τρίτη θέση και πρέπει να εκμεταλλευτούμε το πλεονέκτημα της έδρας μας. Η κατάληψη της τρίτης θέσης του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ένα κίνητρο και θα ολοκληρώσει με «γλυκό» τρόπο τη σεζόν, που συνοδεύτηκε από παρουσία στον τελικό του κυπέλλου, καθώς και κατάκτηση του Super Cup

Η ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Για τους φίλους των αριθμών, με το 2/2 της κανονικής περιόδου, ο Προμηθέας πήρε προβάδισμα στο σύνολο των αναμετρήσεων με την ΑΕΚ για τη Stoiximan Basketleague αφού μετράει πλέον οχτώ νίκες έναντι έξι της «Ένωσης». Στην Πάτρα ο Προμηθέας μετράει πέντε νίκες σε έξι ματς ενώ στην Αθήνα η ΑΕΚ έχει το προβάδισμα με πέντε νίκες σε οχτώ παιχνίδια.

Στις 16 Ιανουαρίου για την 4η αγωνιστική, η αχαϊκή ομάδα πέρασε από το ΟΑΚΑ με 82-75, καθοδηγούμενη από τα αδέρφια Γκραντ αφού ο Τζέριαν είχε 18 πόντους, πέντε ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία κλεψίματα ενώ ο Τζεράι είχε 15 πόντους. Στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου, που έγινε στις 14 Απριλίου, ο Προμηθέας επικράτησε στο «Δ.Τόφαλος» με 80-78 χάρη σε καλάθι του Τζέριαν Γκραντ που ήταν και ο κορυφαίος του με 23 πόντους και έξι ασίστ. Ακόμη για τους νικητές από 14 πόντους είχαν ο Τζεράι Γκραντ και ο Μιχάλης Λούντζης.