Νεάπολη Πατρών: “Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια και την ιστορία μας”

Η μακροσκελής ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεάπολη Πατρών με αποδέκτη τον διαιτητή της αναμέτρησης με τον Τριταιϊκό.

Πιο αναλυτικά:

“Το περασμένο Σάββατο 11/11/2023 η ομάδα μας αντιμετώπισε τον Τριταϊκό σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι που όμως αμαυρώθηκε από την απαράδεκτη διαιτησία του κύριου Ξουρή,με τα δύο γκολ της αντίπαλης ομάδας να επιτυγχάνονται από αμφισβητούμενες φάσεις.

Καθώς στην πρώτη περίπτωση ο τερματοφύλακας της ομάδας μας (Σωτήρης Μπάρλας) δέχτηκε χτύπημα από την προβολή του αντίπαλου παίκτη, κάτι που ποτέ δεν καταλογίστηκε ως φάουλ, ενώ στην δεύτερη ο κύριος Ξουρής θεώρησε θεμιτό να καταλογίσει έμμεσο μετά από διαμαρτυρία παίκτη της αντίπαλης ομάδας, πιστεύοντας ότι ο τερματοφύλακας πέρασε την γραμμή της περιοχής κατά το βολέ, ενώ στην ίδια φάση ο ίδιος ο παίκτης που διαμαρτυρήθηκε στον διαιτητή τράβηξε τον τερματοφύλακα από την φανέλα λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Φυσικά, το κερασάκι στην τούρτα, και ενώ ο αγώνας είχε ήδη λήξει, ήταν η απευθείας κόκκινη κάρτα στον αρχηγό της ομάδας μας (Ιάσονα Πανέτα-Φελούρη) καθώς όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα: ” διαμαρτυρήθηκε έντονα και αποκάλεσε τον διαιτητή ηλίθιο”, πράγμα που ποτέ δεν έγινε.

Ο αρχηγός μας ζήτησε μια ανθρώπινη συγνώμη από τον κύριο Ξουρή για την αλλοίωση αποτελέσματος στην οποία υπέστη η ομάδα μας. Αυτή ήταν η “εξύβριση” η οποία δέχθηκε ο κύριος διαιτητής και μάλλον θίχτηκε αρκετά για να προβεί σε απευθείας αποβολή του.

Πέρα από το απαράδεκτο του γεγονότος ότι γράφτηκαν ψέματα στο φύλλο αγώνος, όπου και η ομάδα μας αρνήθηκε να προσυπογράψει, η “αυστηρότητα” του κύριου Ξουρή δείχνει ακόμα χειρότερη στην αμερόληπτη κριτική όταν την ίδια στιγμή και σε απόσταση λίγων μέτρων ο παίκτης μας και δεύτερος αρχηγός της ομάδας (Δημήτριος Ζαχαράτος) δέχονταν απειλές προς σωματική βλάβη από άνθρωπο της αντίπαλης ομάδας.

Όσον αφορά την αυστηρότητα του κύριου Ξουρή να σημειωθεί ότι σε περσινό παιχνίδι υπήρξε υπεύθυνος για την απόδοση σε παίκτη μας κόκκινη για εξύβριση και η ομάδα μας δεν παραπονέθηκε καν και υπέγραψε κανονικά το φύλλο αγώνος.

Δεν επικεντρωνόμαστε ούτε στην τιμωρία του παίκτη μας, ούτε το οικονομικό κόστος που συνοδεύει μια τέτοια απόφαση αλλά στο γεγονός πως θίγεται το ήθος μας σαν ομάδα.

Και το στενάχωρο είναι πως δεν θα μπορέσουμε να αποδείξουμε την αλήθεια ούτε να κάνουμε κάποια ένσταση διότι οι διαιτητές θα ισχυριστούν πως τα πράγματα έγιναν ακριβώς όπως γράφονται στο φύλλο αγώνα το οποίο συμπλήρωσαν, και που διατηρεί το αυταπόδεικτό του ακόμα και σε τέτοιες περιπτώσεις.
Και η αλήθεια είναι πως δεν ξαφνιαζόμαστε.

Έχουμε υποχρέωση όμως να συνεχίσουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα για ένα καλύτερο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Πρώτα από όλα για εμάς τους ίδιους αλλά και για αυτούς που πραγματικά το αγαπάνε. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που η ομάδα μας προβαίνει σε μια τέτοια ανακοίνωση ή οποία για πολλούς είναι δίχως νόημα.

Μία ανακοίνωση που όπως και πέρσι στον αγώνα κόντρα στην ομάδα του Βασιλικού και μπροστά σε μια ακόμα αλλοίωση και ένα αποτέλεσμα το οποίο μας στέρησε το πρωτάθλημα, η ανακοίνωση μας “πήγε στο βρόντο”.

Ίσως φαντάζει πως η ομάδα μας, που ιδρύθηκε πριν από μερικά χρόνια από ανθρώπους που το μόνο όπλο τους είναι η αγάπη για το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό, δεν έχει καμία δύναμη σε αυτό το χώρο πέρα από τους ανθρώπους της.

Όμως , θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να προστατεύσουμε την αξιοπρέπεια, την εικόνα και την ιστορία (που συνεχώς αναπτύσσεται) του σωματείου μας. Καλούμε και όλους τους ρομαντικούς και “αδύναμους” του χώρου να κάνουν το ίδιο και να παλέψουν για ένα καλύτερο ποδόσφαιρο. Ας παραμείνουμε οι ρομαντικοί του χώρου την στιγμή που όλα γύρω γίνονται όλο ένα και πιο ασφυκτικά!