Οι συνδετικοί κρίκοι ανάμεσα σε Παναχαϊκή και Διαγόρα Βραχνεΐκων

Με αφορμή την αναμέτρηση της Κυριακής ανάμεσα σε Διαγόρα Βραχνεΐκων και Παναχαϊκή, το patragoal.gr έψαξε και βρήκε παίκτες, αλλά και προπονητές που έχουν αγωνισθεί και κοουτσάρει τόσο στην ομάδα των «κοκκινόμαυρων», όσο και στην ομάδα των Βραχνεΐκων.

Για τον Διαγόρα Βραχνεΐκων το ματς με την Παναχαϊκή στην Αγυιά είναι ξεκάθαρα ένα ραντεβού με την ιστορία. Για τρίτη φορά φέτος, ο Διαγόρας θα υποδεχτεί την πρώτη ομάδα της πόλης σε επίσημη αναμέτρηση (πρώτη φορά στην Αγυιά) και η “δίψα στο στρατόπεδο” της ομάδας είναι μεγάλη.

Κοινά πρόσωπα, σε αγωνιστικό επίπεδο στα φετινά ρόστερ των δύο ομάδων, είναι οι Μάριος Μικές, Γιάννης Σκεπετάρης και Λευτέρης Μικές που επί της ουσίας προέρχεται από την Κ-20, ενώ τον αντίθετο δρόμο έκαναν οι Αλέξανδρος Μπαμπούνης και ο νεαρός Γιώργος Λούσκος που αγωνίζονταν πέρυσι στους Βραχνιώτες. Οι Κωνσταντίνος Σταθόπουλος και Ανδρέας Θωμάς έχουν περάσει από την Κ-20 της Παναχαϊκής.

Επίσης ο Νίκος Βλασόπουλος του Διαγόρα, έχει φορέσει τη φανέλα της Παναχαϊκής, κερδίζοντας μάλιστα τότε και το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, όπως και ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τον Φώτη Γεωργαντόπουλο που αναδείχθηκαν πρωταθλητές στη Γ΄ Εθνική με τους «κοκκινόμαυρους» και ο Αττίλιο Λιμάτσι.

Άφησε εποχή με τη φανέλα της Παναχαϊκής, έγραψε ιστορία με τη φόρμα του Διαγόρα Βραχνεΐκων. Ο Ανδρέας Ζήκος μεγαλούργησε τη δεκαετία του 80’, με το καμάρι του Νομού Αχαΐας και μέχρι πρόσφατα ήταν προπονητής του Διαγόρα Βραχνεΐκων. Πλέον στον πάγκο του Διαγόρα Βραχνεΐκων, βρίσκεται ο Αλέξης Σπηλιόπουλος που έχει περάσει ως παίκτης και ως προπονητής από την Παναχαϊκή με διπλή θητεία.

Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Παναχαϊκής, Χρήστος Καραπίτσος, έχει περάσει από τον πάγκο του Διαγόρα Βραχνεΐκων, ενώ έχει αγωνιστεί και στο σύλλογο ως ποδοσφαιριστής. Παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων στο παρελθόν είναι οι Σωτήρης Ζέλιος, Γιάννης Σπανός, Νίκος Τρίγκας, Βασίλης Βασιλόπουλος, Κώστας Παπαδόπουλος, Ανδρέας Τρίγκας, Νίκος Ντόμας, Ιωσήφ Λαμπρόπουλος, Γιάννης Μπαλτιμάς, Δημήτρης Σακελλαρόπουλος, Κώστας Κωνσταντινίδης και Γιάννης Λιούρδης.

Tέλος, θα πρέπει να αναφερθούμε στον πρόεδρο του Διαγόρα Βραχνεΐκων, Χρήστο Λούβαρη ο οποίος το 2012 διατέλεσε πρόεδρος και στην Παναχαϊκή, όπως και στο Γιώργο Κυριακόπουλο, παλιό πρόεδρο και νυν μέλος της διοίκησης του Διαγόρα, όπου πέρασε ως γενικός διευθυντής από τους «κοκκινόμαυρους» επί Παναχαϊκής Συμμαχίας.