Ολοκληρώνονται τα έργα αναβάθμισης του Δημοτικού Σταδίου Καλαβρύτων

Σε εξέλιξη από την περασμένη εβδομάδα βρίσκονται τα έργα Βελτίωσης του Δημοτικού Σταδίου Καλαβρύτων με την κατασκευή βοηθητικού γηπέδου ποδοσφαίρου (κανονικών διαστάσεων) και την ανακατασκευή του εξωτερικού γηπέδου μπάσκετ-βόλεϊ.

Τα έργα αποτελούν συνέχεια των έργων σε Καλάβρυτα, Σκεπαστό και Πετσάκους που είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσιών Επενδύσεων Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ύψους 320 χιλιάδων ευρώ από το 2018 (σχετική απόφαση 269653/491 -13/9/2018) επί Απόστολου Κατσιφάρα στην Περιφέρεια.

Αρχικά προέβλεπε για το Δημοτικό στάδιο Καλαβρύτων, την δημιουργία αθλητικού στίβου ταρτάν, αλλά απαιτούσε πολλές επιπλέων εργασίες που ανέβαζαν κατά πολύ το αρχικό προβλεπόμενο ποσό, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του kalavrytanews.gr! Έτσι αποφασίστηκε η δημιουργία βοηθητικού γηπέδου με πλαστικό τάπητα τελευταίας γενιάς και η ανακατασκευή του εξωτερικού γηπέδου μπάσκετ – βόλεϊ με τάπητα.

Τα έργα αναμένονται να ολοκληρωθούν σε περίπου δέκα μέρες και με την ολοκλήρωσή τους το Δημοτικό Στάδιο Καλαβρύτων αναβαθμίζεται σημαντικά τόσο για τις ανάγκες του τοπικού αθλητισμού και άθλησης πολιτών, όσο και στην έλξη ομάδων για την προετοιμασία τους.

Παράλληλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ προωθούνται και άλλα έργα όπως η ένταξη του σταδίου σε πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης όλων των εγκαταστάσεων και η συντήρηση των πυλώνων. Μάλιστα, πρόσφατα βρέθηκε και ο Κώστας Ντάσιος στην ιστορική κωμόπολη για το εν λόγω θέμα.

Ο Τάκης Βαρβιτσιώτης εκτός από πρόεδρος της Α.Ε. Καλαβρύτων είναι και Αντιδήμαρχος Αθλητισμού στον Δήμο και ασχολείται καθημερινά με όλα τα αθλητικά θέματα της περιοχής. Και όπως δήλωσε στο patragoal.gr:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο βοηθητικό γήπεδο Καλαβρύτων. Μάλιστα από την περασμένη εβδομάδα τοποθετήθηκε ο τάπητας στο βοηθητικό γήπεδο και θα είναι έτοιμο προς χρήση από την ομάδα μας. Θα είναι ένα εκπληκτικό γήπεδο διαστάσεων 11Χ11 που θα χρησιμοποιείται για προπονήσεις, αλλά και για τις ανάγκες των ακαδημιών.

Είναι ένα έργο που μας δίνει τη δυνατότητα να ξεκινήσει η επιπλέον αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων στο δήμο μας. αυτό σημαίνει ότι πλέον οι συνθήκες θα είναι ιδανικές για τους αθλητές, καθώς επίσης και για την πραγματοποίηση αθλητικών εκδηλώσεων. Η τοποθέτηση του τάπητα στο βοηθητικό γήπεδο Καλαβρύτων αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές κινήσεις μας για την αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της περιοχής μας”.