Ομάδα Πρωτοβουλίας Φίλων Παναχαϊκής “Ι. Κρητικός” : “Αν και καρναβάλι, μάσκες δεν υπάρχουν”

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομάδα Πρωτοβουλίας Φίλων Παναχαϊκής “Ι. Κρητικός” :

Πρώτα απ’όλα θα θέλαμε να δώσουμε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές μας και στους φιλάθλους μας που καταθέτοντας ψυχή και κόντρα σε όλους θα επιστρέψουν από την Ρόδο μέ ένα σημαντικό διπλό στην δύσκολη από πολλές πλευρές περίοδο για την ομάδα μας.

Στην πιο κρίσιμη φάση και στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος η ομάδα τιμωρήθηκε να παίξει κεκλεισμένων των θυρών στο παιχνίδι με την Καλαμάτα. Έγιναν επεισόδια; Όχι…Έγιναν προπηλακισμοί; Όχι…Αντιθέτως,το παιχνίδι διαφημίστηκε από πολλά sites λόγω της αγάπης του κόσμου σε μια ομάδα, άλλοτε κραταιά, που παλεύει να υπάρξει.

Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός της κερκίδας, μετά την λήξη του αγώνα, ερμηνεύτηκε από κάποιους αιθεροβάμονες ως επεισοδιακή συμπεριφορά και η ομάδα δικάστηκε βάσει ενός πρωτόγνωρου και αντισυνταγματικού νόμου χωρίς το δικαίωμα της απολογίας.

Σε ένα κράτος δικαίου που λειτουργεί με μια εικονική δημοκρατία κάποιοι αποφάσισαν και διέταξαν την τιμωρία τεσσάρων χιλιάδων ανθρώπων που πανηγύρισαν μια ουσιαστική νίκη της ομάδας.

Δεν μπορείς όμως να σταθείς μόνο στο αν φταίει ο νόμος όταν την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν κάποιοι “άτεγκτοι” Πατρινοί συνδεδεμένοι στενά με πολιτικούς της πόλης που αντί να προασπίσουν τα συμφέροντα της ομάδας και κατ’επέκταση της πόλης γίνονται μαριονέτες, θέλοντας ή μη, εξυπηρετώντας συμφέροντα όλων όσων θέλουν την αποτυχία μας. Τι και αν κατά καιρούς προσπάθησαν να πείσουν για την “αγάπη” τους προς την ομάδα στις επιτυχίες όταν στα δύσκολα λειτουργούν ως Δούρειος Ίππος;

Η Παναχαϊκή πάσχει χρόνια από τέτοια “αγάπη”.

Αν και καρναβάλι, για εσάς, μάσκες δεν υπάρχουν. Όσο κοντή και αν είναι η μνήμη κάποιων εμείς θα είμαστε εδώ για να την αφυπνίσουμε όταν θα έρθει ο καιρός που θα μας έχετε ανάγκη…

ΥΓ1: Ποια η θέση σας μετά την υπέρμετρη εφαρμογή του νόμου σας στην Παναχαϊκή στα όσα διαδραματίζονται αυτή την στιγμή στο γήπεδο του Διαγόρα, όπου κάποιοι ανεγκέφαλοι με την ανοχή των εκεί αρχόντων έχουν πολιορκήσει την ομάδα μας και δεν την αφήνουν να αποχωρήσει;

ΥΓ2: Και για να μην ξεχνιόμαστε όλα τα προβλήματα της ομάδας πηγάζουν από την αδυναμία της διοίκησης να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτής της μεγάλης ομάδας.