Ο Κώστας Σωτηρόπουλος μίλησε για τον Κεραυνό, την Παναχαϊκή και την αγαπημένη του Leeds United

Ο τεχνικός διευθυντής του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου και μέχρι πέρυσι προπονητής των προεθνικών ομάδων της ΕΠΣ Αχαΐας Κώστας Σωτηρόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας 96,3 και στην εκπομπή του Δημήτρη Σαρρή στα Τρία Κόρνερ Πέναλτι.

Ο έμπειρος τεχνικός σχολίασε το πλάνο συνεργασίας του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου με την ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών, τη φετινή προσπάθεια της Παναχαϊκής, αλλά και το πρωτάθλημα της Premier League καθότι είναι ένθερμος υποστηρικτής της Leeds United.

Η κουβέντα ξεκίνησε με αναφορά στον κορονοϊό:
“Από το Μάρτιο ακολουθούμε τους νόμους εγώ και η οικογένεια μου. Δεν έχουμε άλλη επιλογή εξάλλου. Πλέον τα πράγματα είναι ακόμα πιο προσεκτικά με το μίνι lockdown. Και στο γήπεδο τηρούμε τα μέτρα προσπαθώντας πάντα να είμαστε πιστοί στο πρωτόκολλο. Το μεγάλο πρόβλημα για τις ομάδες του ερασιτεχνικού είναι οι φίλαθλοι. Στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής με τον Δαβουρλή ήρθε η αστυνομία. Παρότι εμείς τηρήσαμε στο ακέραιο τα μέτρα, εκείνη τη μέρα έπεφτε έντονη βροχόπτωση και κάποιοι ελάχιστοι φίλαθλοι προφυλάχθηκαν κάτω από το υπόστεγο για να μη βραχούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν μπορείς να κάνεις και πολλά και ευτυχώς η αστυνομία έδειξε κατανόηση”.

Για τη συνεργασία του Κεραυνού με τον Ατρόμητο τόνισε:
“Αυτή η συνεργασία είναι σε επίπεδο ακαδημιών. Μιλάμε για τα νεαρά παιδιά. Εμείς παίρνουμε την τεχνογνωσία του Ατρόμητου καθώς μιλάμε για μία ομάδα Super League με μεγάλη εμπειρία σε αυτές τις ηλικίες. Η συνεργασία αυτή δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο τον Κεραυνό καθώς αν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τον COVID-19 έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες εβδομάδες να γίνουν κάποια δοκιμαστικά στο γήπεδο μας όπου θα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά και από άλλες ομάδες και όχι αποκλειστικά από την ομάδα μας. Τηρούμε συγκεκριμένες οδηγίες ως προς την λειτουργία μας, με σωστή διατροφή των αθλητών, συγκεκριμένο τρόπο προπόνησης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών όπως ακριβώς αναγράφονται στα έντυπα που μας έχει δώσει η ομάδα του Ατρόμητου. Το θετικό είναι ότι πολλές ακαδημίες στην Πάτρα δουλεύουν επαγγελματικά και στην Α’ Κατηγορία βλέπουμε παιδιά γεννημένα το 2005, το 2004 να παίρνουν ευκαιρίες και αυτό είναι το σημαντικό. Εμείς σαν Κεραυνός στοχεύουμε σε αυτό και το δείχνουμε έμπρακτα. Παρότι είμαστε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό όταν μας δίνεται η δυνατότητα βάζουμε μικρούς να παίξουν. Εμείς αυτή τη στιγμή αριθμούμε περίπου 80 παιδιά στην ακαδημία μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι με αυτό τον αριθμό γιατί τηρουμένων των αναλογιών (σ.σ. κακοκαιρία, covid-19 κ.ά) είναι σε καλό επίπεδο”.

Για τις εγκαταστάσεις του Κεραυνού:
“Γίνεται τεράστια προσπάθεια από τους διοικούντες. Παρά τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν με τον COVID-19, αλλάχτηκε ο τάπητας και σιγά-σιγά ετοιμάζεται και ένα βοηθητικό γήπεδο 9×9 που θα δώσει επίσης πολλές λύσεις. Είμαστε σε πολύ καλό σημείο και συνεχώς η διοίκηση καταβάλλει προσπάθεια να εξελιχθεί ο σύλλογος”.

Για το γεγονός ότι κάποιοι λένε πως δεν έπρεπε να γίνει συνεργασία με τον Ατρόμητο που είναι Αθηναϊκή ΠΑΕ και να γίνει με την Παναχαϊκή:

“Απ’ ότι γνωρίζω η Παναχαϊκή δεν έχει ωριμάσει ακόμα στο κομμάτι των ακαδημιών για να κάνουμε μία τέτοια συνεργασία. Πρώτους απ’ όλους εγώ θα ήθελα να γίνει αυτή συνεργασία. Και η ομάδα μας είναι αυτονόητο ότι θα ήθελε κάτι τέτοιο. Επί της ουσίας συνεργασία με την Παναχαϊκη υπάρχει γιατί αν μας ζητήσει κάποιον παίκτη θα τον στείλουμε. Εμείς πρώτοι το θέλουμε να γίνει αυτό. Σίγουρα ο Ατρόμητος έχει ως ένα βαθμό τον πρώτο λόγο από τη στιγμή που συνεργαζόμαστε, αλλά δεν απορρίπτουμε την Παναχαϊκή. Πρέπει να δώσει περισσότερη βαρύτητα η Παναχαϊκή στις ακαδημίες και εδώ είμαστε. Δεν την απορρίψαμε απλά όταν έγινε και η αλλαγή της διοίκησης εμείς ήδη είμασταν σε προχωρημένο στάδιο με τον Ατρόμητο, ενώ η Παναχαϊκή ψαχνόταν αναφορικά με τις ακαδημίες της εκείνη την περίοδο”.

Για τη νέα προσπάθεια που έχει ξεκινήσει στην Παναχαϊκή και αν ο γιος του (σ.σ. Γιώργος Σωτηρόπουλος υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ) του μεταφέρει τις εξελίξεις στην ομάδα:

“Έχω περάσει πολλά σε αυτή την ομάδα και έχω συνεργαστεί με πολλές διοικήσεις. Ο κ. Μπάρλος κάνει μία αξιόλογη προσπάθεια. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε. Έχει κάνει πράγματα που δεν είχαν κάνει οι άλλοι στο παρελθόν. Κάνει τα αυτονόητα που έλειπαν. Μακάρι να ανέβει κατηγορία. Θα αλλάξουν πολλά και θα το δείτε. Ανοίγουν πόρτες, αλλάζουν τα δεδομένα οικονομικά και οργανωτικά. Θα εξελιχθεί σε πολλά επίπεδα ο σύλλογος. Όσον αφορά το αγωνιστικό και την εικόνα της ομάδας, τα φιλικά είναι φιλικά. Σίγουρα βλέπεις κάποια πράγματα, βγάζεις κάποια συμπεράσματα, αλλά έλειπαν και αρκετοί παίκτες. Είχε τραυματισμούς η ομάδα και μάλιστα παικτών που θεωρούνται βασικοί. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρει. Οι ήττες στα φιλικά δεν λένε κάτι. Έχουμε δει ομάδας που στα φιλικά έχαναν και στα επίσημα πήγαιναν τρένο. Όλοι θέλουμε να κερδίζουμε ακόμα και στις προπονήσεις αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ήρθε και η καταστροφή. Έχει καλούς παίκτες η ομάδα. Δουλεύω αρκετά χρόνια στην κατηγορία και γνωρίζω τους παίκτες και πραγματικά αυτοί που έχουν έρθει φέτος είναι παίκτες διαφοράς. Ο γιος μου είναι στην ομάδα αλλά δεν μου λέει τίποτα με έχει στην απέξω και καλά κάνει γιατί είναι επαγγελματίας και σοβαρός στη δουλειά του. Κάνει φοβερή προσπάθεια ο κ. Μπάρλος μην κρυβόμαστε. Θεωρώ ότι είναι καλό για την Παναχαϊκή που πάει πίσω η έναρξη του πρωταθλήματος. Ο κ. Ελευθερόπουλος θα έχει χρόνο να μοντάρει όπως θέλει την ομάδα και να βάλει στην εξίσωση τους παίκτες που έμειναν πίσω λόγω τραυματισμών. Από αυτά που παρακολουθώ και βλέπω πιστεύω ότι κάνει αξιόλογη προσπάθεια τόσο ο κ. Ελευθερόπουλος όσο και ο Νίκος Λουμπαρδέας. Θέλει υπομονή και πίστη γιατί με την προσπάθεια που γίνεται η άνοδος επιβάλλεται να έρθει”.

Για την Premier League:
“Θα ήμουν ευτυχισμένος αν δεν κάναμε (σ.σ. οπαδός της Leeds) το χαζό πέναλτι με την Λίβερπουλ την πρώτη αγωνιστική. Θέλει να παίζει ποδόσφαιρο ο Μπιέλσα. Έχει άλλη φιλοσοφία. Η Leeds θα πηγαίνει σε όλα τα ματς ανοικτά. Δεν έχει να φοβηθεί κάτι παντού θα παίζει επιθετικά. Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε ένα μήνα δίπλα στον Μπιέλσα να μάθουμε από αυτόν. Η απουσία του κόσμου για ομάδες όπως η Leeds που έχουν φανατικούς φιλάθλους είναι σημαντική. Είναι κενά τα γήπεδα χωρίς κόσμο. Την προηγούμενη αγωνιστική είδαμε τρελά αποτελέσματα στην Premier. Τα έχουμε ξαναδεί αυτά στο παρελθόν σε αυτό το πρωτάθλημα”.