Πάνοπλος για την πρόκριση στον τελικό

Να σφραγίσει το εισιτήριο της πρόκρισης στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας έχει σαν στόχο ο Προμηθέας στον ημιτελικό της Παρασκευής 12/2 (20:00) με τον ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη-πρόκριση επί του Κολοσσού H Hotels στη Ρόδο, η ομάδα του Μάκη Γιατρά θα τα δώσει όλα στο «PAOK Sports Arena» σε ένα ακόμη νοκ-άουτ παιχνίδι μακριά από την Πάτρα και απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο, όπως αποδείχθηκε και με τη νίκη-ανατροπή που πέτυχε ο «Δικέφαλος» του Βορρά στο «Ιβανώφειο» επί του Ηρακλή.

«Έχω ξαναπεί πως στόχος του Προμηθέα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρουμε, αλλά αυτός είναι ο στόχος μας και θα τα δώσουμε όλα για να τον πετύχουμε», δήλωσε ο προπονητής του Προμηθέα, Μάκης Γιατράς και πρόσθεσε: «Μπροστά μας έχουμε τον ημιτελικό με τον Π.Α.Ο.Κ. Περιττό να πω πως είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να φτάσουμε στη νίκη και να πάρουμε την πρόκριση στον τελικό».

Ο Μάκης Γιατράς θα έχει στη διάθεσή του, τους 13 που είχε και στον προημιτελικό με τον Κολοσσό H Hotels, δηλαδή τους Αθηναίου, Γιαννόπουλο, Έβανς, Μίλερ, Τζέριαν και Τζεράι Γκραντ, Δημήτρη και Γιάννη Αγραβάνη, Λούντζη, Χριστοδούλου, Φορντ, Αγκμπελίζ και Ν. Μπαζίνα.

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής των γηπεδούχων Άρης Λυκογιάννης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα παίζουμε ένα παιχνίδι για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, απέναντι σε μία ομάδα που έχει σαν στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Προμηθέας έχει πολύ μεγάλη ποιότητα και μεγάλο βάθος στο ρόστερ του. Παίζουμε στο γήπεδό μας, πρέπει να ανταπεξέλθουμε στο ψυχολογικό, σωματικό και ενεργειακό κομμάτι, το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε αυτή την στιγμή, γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα παίζουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι».

Αν ο Προμηθέας κερδίσει, τότε θα προκριθεί στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου, που ακόμη δεν είναι γνωστό το πότε ακριβώς θα διεξαχθεί, καθώς εκκρεμεί ο προημιτελικός Παναθηναϊκός-Περιστέρι (αναβλήθηκε εξαιτίας των πολλαπλών κρουσμάτων Covid-19 στους «πράσινους»), καθώς και ο ημιτελικός της συγκεκριμένης διασταύρωσης στον οποίο προκρίθηκε το Λαύριο εις βάρος της ΑΕΚ.

Τον ημιτελικό της Παρασκευής 12/2 θα διευθύνουν τρεις διεθνείς διαιτητές, ο Ηλίας Κορομηλάς (Αττικής), ο Πέτρος Παπαπέτρου (Κεντρικής Μακεδονίας) και ο Τάσος Μάνος (Αττικής) και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ3 HD και ραδιοφωνικά από τον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Ο Προμηθέας έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στην παράδοση όπου συνολικά έχει επικρατήσει του Π.Α.Ο.Κ. εφτά φορές ενώ έχει ηττηθεί έξι. Στα παιχνίδια με γηπεδούχο τον Π.Α.Ο.Κ. επικρατεί απόλυτη ισορροπία με τις ομάδες να μοιράζονται από τρεις νίκες.

ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΙ ΚΡΙΚΟΙ

Αρκετοί είναι οι παίκτες του Προμηθέα που έχουν φορέσει στο παρελθόν την φανέλα του Π.Α.Ο.Κ. Ο Χάρης Γιαννόπουλος ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από την ομάδα της Θεσσαλονίκης αγωνιζόμενος με τους ασπρόμαυρους την διετία 2006-2008.
Ο Γιάννης Αθηναίου αγωνίστηκε στους θεσσαλονικείς στο πρώτο μισό της σεζόν 2018-2019 ενώ από τον Π.Α.ΟΚ. μετεγγράφηκε στον Προμηθέα αυτό το καλοκαίρι ο Γιώργος Τανούλης. Αντιθέτως, ο μόνος από το ρόστερ του Π.Α.Ο.Κ που έχει περάσει από την Πάτρα είναι ο Νώντας Παπαντωνίου ο οποίος αγωνίστηκε με τους Αχαιούς το δεύτερο μισό της σεζόν 2016-2017.