Πέτρος Σταθάκης στο patragoal.gr: «Αν οι ποδοσφαιριστές θέλουν να κάτσουν στο τραπέζι μαζί μου ξέρουν τι να κάνουν»

Οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της Παναχαϊκής τρέχουν και αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι ο επικεφαλής της ΠΑΕ Πέτρος Σταθάκης είναι πολύ απογοητευμένος από την συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης εφόσον υπάρξει ενδιαφέρον. O Πέτρος Σταθάκης μίλησε στο patragoal.gr απαντώντας στα ερωτήματά μας σχετικά με το μέλλον της ομάδας.

Τι θεωρείς ότι έφταιξε και έφτασαν ως εδώ τα πράγματα στις σχέσεις σου με το ποδοσφαιρικό τμήμα;

«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω τη στάση των ποδοσφαιριστών. Το οικονομικό είναι ένα κομμάτι, αλλά η συμπεριφορά τους και ο τρόπος που σκέφτονται είναι τελείως διαφορετικό απ΄ ότι ήταν μέχρι την Πέμπτη. Επιμένω να λέω πως είναι σε ένα λάθος χρονικό σημείο, το οποίο λειτουργεί και σοβαρά προβλήματα στις διαπραγματεύσεις που υπάρχουν με το υπουργείο. Αυτό μου το έχει μεταφέρει το προεδρείο της Σούπερ Λιγκ 2 και άλλοι πρόεδροι ομάδων της Λίγκας. Θέλω να πιστεύω ότι δεν κρύβεται κάτι άλλο από πίσω και είναι ένας λάθος τρόπος σκέψης των ποδοσφαιριστών, αλλά μόλις βρω ευκαιρία και λυθούν όλα τα θέματα που έχει αυτή τη στιγμή το ελληνικό ποδόσφαιρο και η κατηγορία της Σούπερ Λιγκ 2, θα ασχοληθώ προσωπικά και εντατικά τι έχει συμβεί, από που έχει προέλθει. Ενημερώθηκα ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είχαν διαβάσει καν την ανακοίνωση και ενώ στη διοίκηση μεταφέρθηκε πως την έχουν διαβάσει και έχουν συμφωνήσει όλοι».

Είσαι διατεθειμένος να βρεθείς ξανά στο ίδιο τραπέζι με τους ποδοσφαιριστές για να βρεθεί λύση;

«Oι ποδοσφαιριστές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να κάτσουν αυτοί στο τραπέζι μαζί μου. Εγώ ήδη κάθομαι στο τραπέζι».

Είναι οριστική η απόφαση σου να απεμπλακείς από τα κοινά της ομάδας και τι ακριβώς θα σημαίνει αυτό για τη λειτουργία του συλλόγου;

«Δεν αποχωρώ, δεν απομπλέκομαι από τα κοινά της ομάδας. Αποχωρώ από την καθημερινή λειτουργεία και από την επαφή μου με το ποδοσφαιρικό τμήμα. Παραμένω στην ομάδα από μακριά, έχοντας ευθύνη για τα πάρα πολύ σοβαρά διαδικαστικά θέματα που αφορούν τους μετόχους και κάποιες άλλες υποχρεώσεις. Επίσης η ομάδα δεν είναι μόνο οι ποδοσφαιριστές. Υπάρχουν προπονητές, υπάρχει προσωπικό, υπάρχουν άνθρωποι που συνεργαζόμαστε και είναι έξω από την ομάδα και όλοι αυτοί έχουν την πλήρη στήριξη και υποστήριξη και έχουν το ίδιο πρόβλημα με τους ποδοσφαιριστές».

Υπάρχει ενδεχόμενο αλλαγής ιδιοκτησιακού καθεστώτος;

«Πάντα υπάρχει αυτή η περίπτωση. Τα πάντα έχουν μια τιμή, τα πάντα είναι προς συζήτηση. Εννοείται εμείς από την πρώτη στιγμή έχουν πει ότι όποιος ενδιαφέρεται, θα κάτσουμε στο τραπέζι να τον ακούσουμε, εφόσον είναι για το καλό της ομάδας. Βλέποντας και κάνοντας».

Θα αποφέρει κάποιο αποτέλεσμα η διακοπή του πρωταθλήματος;

«Θέλω να πιστεύω ότι η διακοπή θα αποφέρει ένα αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι τόσο αισιόδοξος, όπως ήμουν πριν μερικές ημέρες. Πιστεύω τις επόμενες ημέρες να συνέλθει συμβούλιο της Σούπερ Λιγκ 2 και να αποφασίσει το σώμα τις επόμενες κινήσεις».