Πήρε το ντέρμπι και κράτησε την κορυφή η Θύελλα Πατρών

Η Θύελλα Πατρών ήταν η μεγάλη νικήτρια στο ντέρμπι με τον Διαγόρα Βραχνεϊκων, αποτέλεσμα που τις δίνει την δυνατότητα να κρατηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ανεξάρτητα τι θα κάνει την Κυριακή ο Ατρόμητος Πατρών απέναντι στην ΑΕ Ροϊτίκων.

Μόλις στο 11′ λεπτό ο Ντίνος έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία με κοντινό πλασέ να ανοίξει το σκορ, αφού ο Θανόπουλος με διπλή σπουδαία επέμβαση κράτησε το μηδέν για την ομάδα του.

Λίγα λεπτά αργότερα ο πορτιέρο της ομάδας των Βραχνεϊκων εξουδετέρωσε το πολύ καλό σουτ του Κουτσαντώνη από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 34′ λεπτό ο Σκεπετάρης προσπάθησε με απευθείας μονοκόματο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά αυτή πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι των Βραχνιωτών.

Στο 37′ λεπτό ο Αγουρίδης έκανε εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε τουλάχιστον τέσσερις αμυντικούς του Διαγόρα, μπήκε μέσα στην περιοχή και τροφοδότησε τον Βλασόπουλο, ο οποίος από καλή θέση σούταρε απελπιστικά άουτ.

Τελικά οι γηπεδούχοι που είχαν την καθολική υπεροχή από την έναρξη του αγώνα, κατάφεραν στο 39′ λεπτό να ανοίξουν το σκορ, όταν ο Βλασόπουλος σέντραρε από τα αριστερά και ο Κουτσαντώνης με κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θανόπουλο, σημειώνοντας το 1-0.

Μάλιστα λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, η Θύελλα θα μπορούσε να κάνει το 2-0, όταν ο Κουτσαντώνης μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βλασόπουλου έπιασε την κεφαλιά, η οποία έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Θανόπουλου.

Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Σκουμής είχε την πρώτη καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν με ωραία ενέργεια από τα αριστερά έπιασε το σούτ, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Θανόπουλος, ο οποίος και πάλι στο 49′ λεπτό απέκρουσε εντυπωσιακά το δυνατό σούτ του Κουτσαντώνη μέσα από την περιοχή.

Η Θύελλα συνέχισε να είναι καταιγιστική στην επίθεση και σε νέα αντεπίθεση στο 51′ λεπτό, η μπάλα έφτασε στον Κωνσταντινίδη, ο οποίος επιχείρησε καλό σουτ που πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ την σειρά στις χαμένες ευκαιρίες πήρε ο Σκεπετάρης, ο οποίος αρχικά στο 55′ εξουδετερώθηκε από τον Θανόπουλο και στο 56′ λεπτό σούταρε πάνω από τα δοκάρια του πορτιέρο του Διαγόρα.

Τελικά η υπεροχή των γηπεδούχων “καρποφόρησε” για 2η φορά στο 58′ λεπτό, όταν ο Σκεπετάρης έπιασε το σούτ, ο Θανόπουλος έδιωξε και πάλι σωτήρια, αλλά στην επαναφορά ο Κουτσαντώνης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Μέχρι το τέλος του αγώνα δεν άλλαξε κάτι, με την Θύελλα να παίρνει μια δικαιότατη νίκη, αφού ήταν πολύ καλύτερη από τον Διαγόρα, ο οποίος ουσιαστικά δεν δημιούργησε καμία καλή ευκαιρία στον αγώνα.

Οι αρχικές συνθέσεις

Θύελλα Πατρών (Β. Καραβίας-Θ. Νικολακόπουλος) : Μπαρδάκης, Κωνσταντινίδης, Αδαμόπουλος, Θανόπουλος, Ν. Βλασόπουλος, Αγουρίδης, Θ. Βλασόπουλος, Κουτσαντώνης, Ντίνος, Σκεπετάρης, Σκουμής

Διαγόρας Βραχνεϊκων (Κ. Τσιπιανίτης) : Θανόπουλος, Μπουρνάκας, Κόκιος, Κωνσταντινόπουλος, Τελέγκος, Γκολφινόπουλος, Μαλτέζος, Καραμπούλας, Ταγαράς, Τζουραμάνης, Μπουρίκας