Πανάξια στην Β’ Κατηγορία o Α.Ο. Αργυράς

Η Αργυρά ήταν μια από τις δύο ομάδες του β’ ομίλου της Γ’ Κατηγορίας, που μέσα από την διαδικασία των Play Off, πήραν την άνοδο για την Β’ Κατηγορία, καταφέρνοντας να επιστρέψει άμεσα, μετά τον περσινό υποβιβασμό της.

Σε έναν όμιλο που θα έλεγε κανείς ότι επιβλήθηκε “θεία δίκη”, αφού η πρωταθλήτρια ομάδα του Ζαβλανίου και η ομάδα της Αργυράς, είχαν τερματίσει και στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, στις δύο πρώτες θέσεις.

Οι “μπλέ” απαρτίζονταν εξ ολοκλήρου από νεαρούς ποδοσφαιριστές, τερμάτισαν στην 2η θέση της κανονικής διάρκειας, έχοντας μαζέψει 31 βαθμούς (δύο κάτω από το πρώτο Ζαβλάνι) και έχοντας συνολικά τέρματα 37-18. Είχαν συνολικά 10 νίκες, 1 ισοπαλία και τρείς ήττες στην κανονική διάρκεια, ενώ δύο από αυτές ήταν από το Ζαβλάνι, που την φετινή χρονιά αποδείχθηκε ο “κακός δαίμωνας” τους, κερδίζοντας και στα τέσσερα συνολικά παιχνίδια που έπαιξαν μεταξύ τους, με σημαντικότερο τον τελευταίο αγώνα που έκρινε και τον τίτλο του πρωταθλητή.

Στην διαδικασία των μπαράζ συγκέντρωσε συνολικά 10 βαθμούς (3 νίκες, 1 ισοπαλία, 2 ήττες), με τέρματα 8-10 και με 20 βαθμούς πήρε την 2η προνομιούχο θέση.

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον στατιστικό ήταν ότι στην κανονική διάρκεια ήταν η καλύτερη ομάδα σε συγκομιδή πόντων στα εκτός έδρας παιχνίδια, αφού είχε 6 νίκες και μόλις 1 ήττα, αυτή από το Ζαβλάνι στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος (4-1).

Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα της Αργυράς αναδείχθησαν οι Κώστας Ασημακόπουλος και Μιχάλης Κουμπάρος, ενώ ακολούθησαν με 6 τέρματα οι Στέφανος Κατσαμπάνης και Αναστάσιος Ράσκος.

Συνολικά οι φετινοί σκόρερ της Αργυράς είχαν ως εξής : 9 τέρματα : Ασημακόπουλος Κ., Κουμπάρος, 6 τέρματα : Κατσαμπάνης, Ράσκος, 3 τέρματα : Μπακασέτας, 2 τέρματα : Ασημακόπουλος Γ., 1 τέρμα : Γαλάνης, Διγγελόπουλος, Ντεντόπουλος, Σταματάκης, Ρώτας, Χαρμάνης

Η νέα χρονιά θα βρει και πάλι την Αργυρά στην Β’ Κατηγορία, με την φιλοσοφία να είναι ίδια και με τα νεαρά παιδιά της ομάδας να αποτελούν και πάλι τον βασικό κορμό της. Εξάλλου μια πετυχημένη συνταγή επιτυχίας, γιατί να αλλάξει.