Παναχαϊκή Ιδέα: Η γιορτή για τα 50 χρόνια από την έξοδο στην Ευρώπη

Η ανακοίνωση:

“Δέκα (10) μέρες έμειναν για την μεγάλη γιορτή που διοργανώνει ο Φορέας μας σε συνεργασία με τη διοίκηση της Παναχαϊκής Γ.Ε., στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.

Πλησιάζει η στιγμή να θυμηθούμε τις μέρες της λαμπρής δόξας. Να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο και να ζήσουμε στο κλίμα της εποχής, τότε που μια επαρχιακή ομάδα βασισμένη στα παιδιά της πόλης, κατάφερε να κάνει όλο το Πανελλήνιο να παραμιλά στην εικόνα της, αφού ήταν αυτή που κοίταξε στα μάτια τους «μεγάλους» του τότε Π.Ο.Κ. και της Θεσσαλονίκης.

Τότε που η φοβερή ομάδα με τα «κοκκινόμαυρα», του «Μαύρου Πρίγκηπα» Κώστα Δαβουρλή, του Ρήγα, του Μιχαλόπουλου, του Στραβοπόδη, του Λεβεντάκου και ΟΛΩΝ των μεγάλων άσσων της εποχής, ταξίδεψέ το όνομα της ομάδας στα πέρατα του κόσμου. Με το 5-3 στη Τούμπα και την έξοδο στην Ευρώπη, κάτι που η Παναχαϊκή κατάφερε για 1η φορά στην ιστορία του Ελληνικού Ποδοσφαίρου, έναν τίτλο που ακόμη μέχρι σήμερα καμαρώνει.

Μισό αιώνα μετά, πολλοί από τα «Ιερά τέρατα» δεν είναι μαζί μας. Γι’ αυτό κι εμείς, θα τιμήσουμε ΟΛΟΥΣ όσους το μακρινό 1973 – 1974 αποτελούσαν την κορυφαία επαρχιακή ομάδα που είδε αυτή εδώ η χώρα και μια εκ των καλύτερων στην ιστορία.

Στο κλειστό γυμναστήριο της Παναχαϊκής, την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024, στις 11 το πρωί, να είστε εκεί. Φορώντας την καλύτερη «κοκκινόμαυρη» διάθεση σας και έχοντας ανοίξει την καρδιά σας για να συναντήσετε από κοντά αυτούς που έγραψαν χρυσές σελίδες και να ξαναζήσουν οι παλιότεροι, να μάθουν οι νεότεροι, για τους αθλητικούς «προγόνους» μας.

Θα είναι εκεί, μαζί με όλα τα τμήματα της ΠΓΕ. Με όλους όσους εκπροσωπούν και τιμούν τα χρώματα και το σήμα της ομάδας. Αυτή την εκδήλωση δεν πρέπει να την χάσετε.

Σας περιμένουμε!

«Για να τ’ ακούσουν εκεί ψηλά,

αυτοί που ‘παίξαν στην Αγυιά,

και μας αφήσανε βαριά κληρονομιά»

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ.-

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ Ι.Δ.Ε.Α.”

Παναχαϊκή Ιδέα: Η γιορτή για τα 50 χρόνια από την έξοδο στην Ευρώπη