Παναχαϊκή: Υπάρχει τρόπος για να γυρίσει το έργο;

Οφείλουμε να παραδεχθούμε, όλοι, (ή σχεδόν όλοι) ότι κάτι δεν πάει καλά στην φετινή Παναχαϊκή.

Στην αρχή έφταιγε ο Ελέ, έφυγε…

Μετά ο τεχνικός διευθυντής Λουμπαρδέας, έφυγε…

Τώρα, οι παίκτες…

Όμως θα φύγουν; Και ποιοι να φύγουν;

Κι αν φύγουν κάποιοι τι θα δούμε; Θα αλλάξει εντυπωσιακά το σκηνικό;

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που τα μηδενίζω όλα. Ούτε θα μηδενίσω τον Ελευθερόπουλο, ούτε τον Λουμπαρδέα, ούτε τον Μπάρλο, ούτε τους παίκτες.

Αλλά, κριτική μπορώ να τους ασκήσω. Και σ’ αυτό, θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η κριτική πάντα μας κάνει καλύτερους και σίγουρα και πιο σοφούς.

Όταν πας να φτιάξεις καλό ψωμί θα πρέπει τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις να είναι εξαιρετικής ποιότητας ώστε να πετύχουν το καλύτερο αποτέλεσμα!

Στην προκειμένη περίπτωση, το υλικό δείχνει να μην σε πείθει. Είτε το βλέπεις στο γήπεδο, είτε στην τηλεόραση. Και θα πρέπει να προβληματίσει τους ιθύνοντες της ομάδας. Κάποιοι παίκτες δεν έχουν αποδώσουν τα αναμενόμενα. Και πλέον, έχει δοθεί η ευκαιρία στους περισσότερους να αποδείξουν ότι μπορούν να βρίσκονται στο ρόστερ. Αντ’ αυτού, απογοήτευση και προβληματισμός…

Αν εξαιρέσεις 1-2 ματς που έπαιξε καλά, στα υπόλοιπα η Παναχαϊκή, ήταν νωχελική, προβλέψιμη και δεν έπεισε κανέναν ότι θα προκαλέσει τρόμο και φόβο στους αντιπάλους. Για το πάθος και τη δύναμη ας μην το συζητήσουμε καλύτερα. Οκ, έχουν την δικαιολογία ότι παίζουν σερί ματς και η κόπωση είναι εμφανή.

Η Παναχαϊκή δείχνει ότι χρειάζεται έναν παίκτη στο κέντρο για να κάνει παιχνίδι. Και αυτό, φαίνεται ολοένα και περισσότερο…

Ο Γιώργος Μπάρλος, απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ, στον Ατρόμητο Πατρών, άλλαξε την μαγιά και αν δεν υπήρχε εκείνη την χρονιά ο κορωνοϊος, ενδεχομένως η ομάδα να είχε ανέβει στην Γ’ Εθνική.

Τώρα, το τιμόνι δεν είναι το ίδιο. Γνωρίζει και ο ίδιος ότι η Παναχαϊκή έχει άλλο μέγεθος.

Εκτός και βρει την κατάλληλη μαγιά στη συνέχεια…

Πίστωση χρόνου υπάρχει όμως;

Μπορεί να γυρίσει το έργο;  

Διότι, οι ανταγωνιστές σου κερδίζουν και δεν αποκλείεται να ξεφύγουν τόσο, που δεν θα προλάβεις το τρένο, ακόμα και αν αντιδράσεις…

Νίκος Παπαστεφανάτος